Μανώλης Γλυνός από τις Κυκλάδες: «Οι συνθήκες είναι ώριμες για μια καινούρια προσπάθεια»

 
 
 

lygnos tinos 1

Απόλυτα ικανοποιημένος από την τετραήμερη περιοδεία του σε Σύρο, Τήνο και Μύκονο και τις επαφές που είχε με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραγωγικούς φορείς, επιχειρηματίες και κατοίκους δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Λυγνός.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, το Γραφείο Τύπου της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου προχώρησε σε μια ανασκόπηση των συναντήσεων του κ. Λυγνού, αρχικά στη Σύρο κι έπειτα στα γειτονικά νησιά της Τήνου και της Μυκόνου. Όσον αφορά στη Σύρο, στο δελτίο Τύπου χαρακτηρίζεται «κίνηση υψηλού πολιτικού συμβολισμού, αλλά και ουσίας» η συνάντηση του υποψήφιου περιφερειάρχη με το Δ.Σ. των εργαζομένων του ναυπηγείου του Νεωρίου, με τον κ. Γλυνό να εκφράζει την πεποίθηση του ότι το ναυπηγείο, με τη συνδρομή εργαζομένων, διοίκησης και επενδυτή θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει επιτυχώς.
Επίσης, γίνεται αναφορά στην εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης κ. Μαραγκό, κατά την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα του νησιού.

glynos.neorio.3

Περιοδεία σε Τήνο και Μύκονο
Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», μαζί με τους συνεργάτες του, βρέθηκε στην Τήνο και την Μύκονο, όπου συναντήθηκε με τους δημάρχους κ.κ. Σιώτο και Κουκά αντίστοιχα και ενημερώθηκε για τα κύρια ζητήματα του απασχολούν τα δύο νησιά.

lygnos tinos 2

lygnos tinos 3
Ο κ. Γλυνός είχε ανάλογες συναντήσεις και με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, καταγράφοντας – όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου – «όχι μόνο τα χρόνια προβλήματά, αλλά και ανάλογες προτάσεις». Στο πλαίσιο αυτό, έγιναν συζητήσεις με τον πρώην έπαρχο Τήνου και γεωπόνο του τοπικού Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Βίλλα, καθώς και με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου κ. Κελαδίτη.
Αντίστοιχες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με κατοίκους και καταστηματάρχες των τριών νησιών, επ’ ευκαιρία των οποίων υπήρξε ανταλλαγή απόψεων.
Η περιοδεία του κ. Γλυνού στις Κυκλάδες ολοκληρώθηκε με την επιστροφή του στη Σύρο και την αναχώρησή του για Ρόδο, όπου και συνεχίζει τις επαφές και τις συναντήσεις του.

lygnos koykas

«Κυκλάδες και Δωδεκάνησα έχουν κοινά προβλήματα»
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της περιοδείας του στις Κυκλάδες ο υποψήφιος περιφερειάρχης δήλωσε τα εξής: «Τα προβλήματα των νησιών μας σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα είναι κοινά και χρόνια. Σε κάθε συνάντηση, σε κάθε επαφή μας επιβεβαιώνεται ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για μία καινούργια προσπάθεια με διαφορετικό ύφος διοίκησης και λειτουργίας. Μίας “Συμμαχίας” που θα ενώσει όλο το Νότιο Αιγαίο σε ένα κοινό μέτωπο απέναντι στα διαχρονικά ζητήματα που συνεπάγεται η νησιωτικότητα. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση που έχουμε ως “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” αλλά και συνειδητοποιημένοι για τις ευθύνες που καλούμαστε να αναλάβουμε».

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*