Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 
 
 

kakokairia40

Για Σαββατοκύριακο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς-θυελλώδεις ανέμους 7-8 μποφόρ, προειδοποιεί τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Με ανακοίνωση της, ενημερώνει ότι – σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ- οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα επηρεαστούν από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Νοέμβρη.
Για τον λόγο αυτό, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει να προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
*Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.
*Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους.
*Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
*Να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
*Να ελέγξουν αναρτημένες πινακίδες.
*Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα.
*Να αποφύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
*Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.
*Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
*Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Οι εμπλεκόμενοι φορείς μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας (http://www.gscp.gr), στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (http://www.emy.gr/hnms/greek/index_html) καθώς και σχετική πληροφόρηση για θέματα προφύλαξης στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=10011).

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*