Στην Κάλυμνο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός

 
 
 

lygnos kalymnos 1

Μέχρι αύριο θα παραμείνει στην Κάλυμνο ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» Μανώλης Γλυνός.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, παραβρέθηκε στην κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, με συμμετοχή των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, πολιτιστικών οργανώσεων και μαθητών των σχολείων.
Στη συνέχεια, επισκέφτηκε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ «Ο Άγιος Παντελεήμων», όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Φίλιππο Ολυμπίτη. Ο κ. Γλυνός, ξεναγήθηκε στους χώρους, συνομίλησε με το εξειδικευμένο προσωπικό και έτυχε εκτενούς ενημέρωσης για τους στόχους, τις δράσεις και τα νέα προγράμματα που υλοποιεί η δομή, υπό την εποπτεία του Σωματείου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμΕΑ.

lygnos kalymnos 2
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης συνεχάρη τον κ. Ολυμπίτη για το σημαντικό έργο υψηλών προδιαγραφών που παράγεται στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ως αποτέλεσμα της συνεργασίας διοίκησης, γονέων και εργαζομένων. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι όταν εκλεγεί, θα θέσει ως προτεραιότητα σε όλο το Νότιο Αιγαίο την βελτίωση των δομών της κοινωνικής πολιτικής.
«Η εντυπωσιακή εικόνα των εγκαταστάσεων και η πρωτοποριακή λειτουργία της δομής επιβεβαιώνει ότι οι Στόχοι του Σωματείου των γονέων για κατάργηση της απομόνωσης, του οικογενειακού εγκλεισμού και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των φιλοξενουμένων έχουν επιτευχθεί» δήλωσε ο κ. Γλυνός, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «Ο Άγιος Παντελεήμων».

 

lygnos kalymnos 3

Ενημέρωση για τα ζητήματα της Καλύμνου στο δημαρχείο
Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» επισκέφθηκε το δημαρχείο, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Καλυμνίων Γιάννη Γαλουζή και μέλη της δημοτικής αρχής.
Κατά την εποικοδομητική συζήτηση που διεξήχθη, ο κ. Γλυνός ενημερώθηκε για τα κύρια ζητήματα του νησιού, ενώ έγινε ξεχωριστή αναφορά στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, την αναβάθμιση του αεροδρομίου (με πιθανή χωροθέτηση νέου) αλλά στην ανάγκη αποδοτικότερης συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας. Άλλα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν η χρηματοδότηση – από την περιφέρεια – έργων με προτεραιότητα την αντιπλημμυρική προστασία, καθώς και η υποστελέχωση των υπηρεσιών που επιβαρύνεται από τις νέες αυξημένες απαιτήσεις για διεξαγωγή ηλεκτρονικών διαγωνισμών.
Κλείνοντας την συνάντηση, ο κ. Γλυνός υπογράμμισε ότι «η συνεργασία και η συνέργεια με τις τοπικές κοινωνίες και τους Δήμους είναι μονόδρομος και προϋπόθεση για την ανάπτυξη». Διαβεβαίωσε δε, ότι οραματίζεται «ένα καινούργιο ύφος και ήθος διοίκησης μακριά από στείρες συγκρούσεις και “καπελώματα” μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων».

lygnos kalymnos 4
Ο κ. Γλυνός παραμένει στην Κάλυμνο, όπου συνεχίζει τις επαφές και τις συναντήσεις με φορείς και παράγοντες της αυτοδιοίκησης, ενώ αύριο το πρωί θα μεταβεί στη Λέρο.

 

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*