«Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου: «Δικαιολογημένες οι κινητοποιήσεις για την επαναλειτουργία της Εθνικής στο Κόρθι»

 
 
 

glinos diakyriksi 10
Την αμέριστη συμπαράσταση τους προς τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του Κορθίου εξέφρασαν η παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός, καλώντας τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να επαναλειτουργήσει το γραφείο συναλλαγών της στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γλυνός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Περιφερειακό Δ/ντη της Εθνικής Τράπεζας Γρηγόρη Καλογριόπουλο, κατά τη διάρκεια της οποίας του εξέθεσε τους λόγους που η Διοίκηση πρέπει να επανεξετάσει την απόφαση της να διακόψει τη λειτουργία του υποκαταστήματος στο Κόρθι.
Επίσης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη του κ. Γλυνού αναφέρονται τα προβλήματα που προκαλεί στην τοπική κοινωνία η εν λόγω απόφαση και ταυτόχρονα στηρίζεται το αίτημα που έχει διατυπωθεί περί επαναλειτουργία του γραφείου συναλλαγών της Εθνικής Τράπεζας, έστω μία φορά την εβδομάδα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
H απόφαση της Εθνικής Τράπεζας για διακοπή λειτουργίας του γραφείου συναλλαγών στην περιοχή Κορθίου Άνδρου, έρχεται να προστεθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι του νησιού.
Προβλήματα που έχουν να κάνουν όχι απλά με την καθημερινότητα, αλλά με ζητήματα επιβίωσης με οικονομικές, επαγγελματικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Προβλήματα που επιβεβαιώνουν ότι δεν εφαρμόζονται εξειδικευμένες πολιτικές που να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που συνεπάγεται η νησιωτικότητα.
Η πρόσφατη απόφαση της Εθνικής Τράπεζας, να διακόψει τη λειτουργία του γραφείου συναλλαγών Κορθίου, βάζει σε νέα ταλαιπωρία τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής που θα δυσκολευτούν περαιτέρω στις καθημερινές τους συναλλαγές.
Ειδικά οι ηλικιωμένοι και όσοι δεν διαθέτουν ατομικά μέσα μεταφοράς, καλούνται να κάνουν χρήση των αστικών συγκοινωνιών για να μεταβούν στην πρωτεύουσα, τα οποία όμως εκτελούν το δρομολόγιο μόνο δυο φορές την ημέρα.
Πρακτικά, αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να παραμένουν όλη μέρα στην Χώρα για μία συναλλαγή λίγων λεπτών.
Επίσης, το κλείσιμο του καταστήματος δεν συνεπάγεται κανένα οικονομικό όφελος, δεδομένου ότι ήταν ανοικτό μόνο μία φορά την εβδομάδα και ότι η τράπεζα συνεχίζει να κατέχει τον χώρο.
Ήδη κάτοικοι και επιχειρηματίες έχουν εγείρει τις έντονες αντιδράσεις τους, ζητώντας τα αυτονόητα, δηλαδή τη επαναλειτουργία του γραφείου συναλλαγών της Εθνικής Τράπεζας, έστω μία φορά εβδομαδιαίως.

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*