Κόκκινος προς Χατζημάρκο για τα LED: «Ας σταματήσει τους «φαρισαϊκούς» αφορισμούς»

 
 
 

led fotismos

Στα μικρόφωνα της ΕΡΤ Ρόδου μεταφέρθηκε η (περιβόητη πλέον) αντιπαράθεση για τον διαγωνισμό προμήθειας φωτιστικών LED, η οποία «αναζωπυρώθηκε» το τελευταίο διάστημα με εκατέρωθεν δηλώσεις της περιφερειακής αρχής, αλλά και πολλών μελών της μειοψηφίας.

Νέα ανακοίνωση για το θέμα των LED εξέδωσε, εκ νέου, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, ο οποίος μίλησε στην ίδια ραδιοφωνική εκπομπή στην οποία είχε τοποθετηθεί ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία και να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις, χωρίς «φαρισαϊκούς» αφορισμούς και ειρωνείες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Κόκκινου:

Με αφορμή δηλώσεις του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου για το «διαγωνισμό προμήθειας λαμπτήρων led» στην ΕΡΑ Ρόδου, δηλώσεις στελεχών της πλειοψηφίας της Π.Ν.Αι., ανερμάτιστα και προσβλητικά υπονοούμενα, ειρωνίες και προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος μιλώντας στην αντίστοιχη εκπομπή της Ρόδου και απαντώντας σε όσους ζήτησαν την τοποθέτησή του για τον παλαιό και το νέο διαγωνισμό για τα led, επισημαίνει τα εξής:

α) Ο κ. Χατζημάρκος να κάνει αυτοκριτική και μετά κριτική,

β) να απαντήσει γιατί δεν έκανε προσφυγή ή αίτηση θεραπείας στην απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προδικαστικών Προσφυγών που ακύρωσε προ 8μήνου τον πρώτο διαγωνισμό για τα led 4,5 εκ. € ως «φωτογραφικό».
Το επιχείρημα συνεργατών του ότι θα χάναμε πολύτιμο χρόνο και θα αργούσε να προχωρήσει ο νέος διαγωνισμός, δεν πείθει κανένα! Δεν σεβάστηκαν το κύρος της Περιφέρειας, ούτε τους εαυτούς τους! Είναι ο μόνος περιφερειάρχης στην πορεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που φέρει τη βαριά ταμπέλα του περιφερειάρχη με το «φωτογραφικό διαγωνισμό για τα led».
Δεν άκουσε τις καλόπιστες προειδοποιήσεις και είναι επίσης αξιοπερίεργο γιατί δεν τόλμησε να ζητήσει ευθύνες από κανέναν υπηρεσιακό ή άλλο αυτοδιοικητικό παράγοντα για το διαγωνισμό που εξέθεσε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

γ) Να δώσει στη δημοσιότητα – αν υπάρχουν – τους όρους σε άλλους αντίστοιχους διαγωνισμούς – όπως ισχυρίζεται – που προχώρησε η διαδικασία για τα led. Εκεί θα δούμε αν ισχύουν αυτά που λέει και εάν υπήρξε «θαύμα» και συμπτωματικά μπήκαν οι ίδιοι όροι και σε άλλες περιοχές που υπήρξε αντίστοιχος διαγωνισμός.

δ) Δε δικαιούται να ειρωνεύεται και να αμφισβητεί το τεκμήριο της αθωότητας κανενός, όταν μάλιστα σε δικές του καταγγελίες δεν προσέρχεται ως μάρτυρας στη Δικαιοσύνη και αναβάλλονται εξαιτίας του δίκες.

ε) Η οπισθοδρόμηση των νησιών μας και η αποτυχία του πρώτου διαγωνισμού για τα led δεν καλύπτονται με αφορισμούς, ιδιαίτερα όταν αυτοί που τους διαπράττουν δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα το ιδιαίτερα σημαντικό στην επαγγελματική και επιστημονική τους σταδιοδρομία.

στ) Να ενημερώσουν ο κ. Χατζημάρκος και η πολιτική «παρέα» του αν κλήθηκαν από τη Δικαιοσύνη για το διαγωνισμό led που ακυρώθηκε και αν μηνυτήρια αναφορά «κατά παντός υπευθύνου» για τον παραπάνω διαγωνισμό έχει πραγματοποιηθεί από παραπάνω του ενός ατόμου…

ζ) Το γεγονός ότι το σύνολο της αντιπολίτευσης και πρώην περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής του καταγγέλλουν τις πρακτικές του, είναι προϊόν «συνομοσπονδίας» ή αποτέλεσμα των δικών του πρακτικών;
Από τους παραπάνω είχε κάποτε συναίνεση και συνεργασία… Τώρα μετατράπηκαν όλοι σε «αμαρτωλούς» κι αυτός είναι ο «άγιος»!

η) Επιμένει στο ίδιο πρότυπο διαγωνισμού (με κάποιες διορθώσεις…). Γιατί δεν εξετάζει σοβαρά τις άλλες προτάσεις που κατατέθηκαν, όπως π.χ. η πρόταση Κουνάκη για αντίστοιχη διαδικασία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας;

θ) Αν ο καινούριος διαγωνισμός για τα led είναι προβληματικός, πάλι θα φταίνε οι άλλοι;

ι) Στην πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπάρχει έλλειψη νομικών, μηχανικών και οικονομολόγων και διαθέτει απόφοιτους λυκείου και τουριστικών επαγγελμάτων. Γιατί δε συμβαίνει το αντίστροφο; Είναι γνωστό ότι στις επιτροπές της Περιφέρειας πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλοι άνθρωποι με τα κατάλληλα προσόντα για να ανταπεξέρχονται.

Για τον καινούριο διαγωνισμό για τα led θα τοποθετηθώ όταν μου δοθούν τα πρακτικά της αντίστοιχης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Ν.Αι. που αιτήθηκα υπηρεσιακά και τα περιμένω.

Επιθυμώ να υλοποιούνται με διαφάνεια έργα και φυσικά να υπάρχει καλύτερος φωτισμός στα νησιά μας.

Συνιστώ να επικρατήσει ψυχραιμία, ας δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματά μου, να γίνει πολιτισμένη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου και ας σταματήσει ο κ. Χατζημάρκος τους «φαρισαϊκούς» αφορισμούς και να «κουνά το δάκτυλό του» σε άλλους, διότι μάλλον πρέπει να το στρέψει στον εαυτό του… Να σταματήσει να «εκτοξεύει λάσπη» και να μάθει να αντέχει στην πολιτική κριτική.

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*