Χατζημάρκος προς δημάρχους του Αιγαίου: «Να διαφυλάξουμε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και στη νέα χρηματοδοτική περίοδο»

 
 
 

xatzimarkos naxos 1

Σε ετοιμότητα, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027, κάλεσε τους δημάρχους του Νοτίου Αιγαίου ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

«Το μέλλον μας θα το κερδίσουμε με σχέδιο, δουλειά και σωστό προγραμματισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τον χαιρετισμό του στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου, η οποία πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας. Όπως δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος, απαλλαγμένη από το βάρος της κατάταξής της στην κατηγορία των πιο ανεπτυγμένων περιφερειών της Ευρώπης, ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου θα αυξηθεί σημαντικά και αυτό απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη ετοιμότητα για να απορροφηθούν τα – τουλάχιστον – διπλάσια ποσά από αυτά που είχε μέχρι τώρα στη διάθεση της.
«Στο τρέχον χρηματοδοτικό πλαίσιο, ΕΣΠΑ 2014-2020, η απόδοση μας είναι εξαιρετική και κατατασσόμεθα 2η Περιφέρεια στην Ελλάδα, αλλά βάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη και για το μέλλον. Με την συνεργασία που έχουμε επιτύχει, ήρθε και αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα, το οποίο οφείλουμε να διαφυλάξουμε γιατί παράγει αποτελέσματα για τις νησιωτικές κοινωνίες που υπηρετούμε» τόνισε ο περιφερειάρχης.
Σημειώνεται ότι έχει ήδη σταλεί επιστολή-πρόσκληση σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας, αλλά και στο σύνολο των δυνητικών δικαιούχων, με αντικείμενο την προετοιμασία για την επόμενη χρηματοδοτική περίοδο 2021-2027. Βάσει αυτής της πρόσκλησης, καλούνται οι Δήμοι του Νοτίου Αιγαίου, άμεσα, να δηλώσουν τις μελέτες που χρειάζονται να ωριμάσουν, για τα έργα που οι ίδιοι θέτουν σε υψηλή προτεραιότητα. Οι μελέτες αυτές θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου η επόμενη χρηματοδοτική περίοδος να βρει το Νότιο Αιγαίο σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*