Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Τιμήθηκε στο 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

 
 
 

festibal melioy 2018 1

Με την παρουσία 28 παραγωγών από 11 νησιά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε στο φετινό 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, στο οποίο και τιμήθηκε.

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου και την τιμητική πλακέτα απένειμε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονα Ζαννετίδη.

festibal melioy 2018 2
Το παρών έδωσαν ο Γ.Γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αντώνογλου, ο υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας κ. Φωτάκης, ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης.

festibal melioy 2018 3
Παραγωγοί από την Πάρο, την Κέα, τη Νάξο, την Αμοργό, την Άνδρο και την Τήνο, αλλά κι από την Ρόδο, την Κάλυμνο, την Κάρπαθο, την Χάλκη και την Λέρο παρουσίασαν το μέλι τους και τα προϊόντα μέλισσας. Ειδικότερα, το Νότιο Αιγαίο κυριάρχησε στην ιδιαιτερότητα του θυμαρίσιου και πευκοθυμαρίσιου μελιού, λόγω της εξαιρετικής ποιότητας, με την Περιφέρεια να απονέμει στους παραγωγούς αναμνηστικά διπλώματα, ευχαριστώντας τους για τη συμμετοχή τους.

festibal melioy 2018 4

Τις εκδηλώσεις πλαισίωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων που συμμετείχε με χορευτικά σχήματα, ενώ εκπροσωπήθηκαν και οργανώσεις μελισσοκόμων από όλη την Ελλάδα.

festibal melioy 2018 5
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπο για την προβολή του ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας, όσο και στο καταναλωτικό κοινό.
Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού. Στόχος και του φετινού Φεστιβάλ ήταν η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού, κυρίως των μικρών παραγωγών και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*