O Γιάννης Ντουνιαδάκης υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με τη στήριξη του ΚΚΕ

 
 
 

douniadakis kke

O Γιάννης Ντουνιαδάκης θα είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως ανακοίνωσε η Κομματική Οργάνωση Κυκλάδων του ΚΚΕ.

Ο Γιάννης Nτουνιαδάκης είναι Απόστρατος υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού. Κατάγεται από τα Χανιά. Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε σε πολεμικά πλοία επιφανείας ως επιτελής και ως κυβερνήτης, καθώς και σε υπηρεσίες Ξηράς ως επιτελής ή διοικητής ανάλογα με το βαθμό του.

Αποστρατεύτηκε το 2005 με το βαθμό του Υποναυάρχου, ενώ υπηρετούσε ως διευθυντής στη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Πολέμου του ΠΝ.

Ως απόστρατος δραστηριοποιήθηκε στην Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), στο κίνημα της ειρήνης.

Ιδιαίτερα ασχολήθηκε με θέματα σχετικά με την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, Αιγαίο, Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, Βαλκάνια, ΝΑΤΟ, ΕΕ καθώς και με προβλήματα προσωπικού εν ενεργεία και αποστράτων.

Είναι μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) και της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ).
Ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του 2014 και υποψήφιος βουλευτής Α΄ Πειραιά το 2015.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Κυκλάδων του ΚΚΕ, η υποψηφιότητα του κ. Ντουνιαδάκη στην Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, σηματοδοτεί τη βαρύτητα που δίνει το κόμμα “στις ανησυχητικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, την τουρκική προκλητικότητα, το ρόλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή”.

(Visited 72 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*