Χαράλαμπος Κόκκινος: «Ναι στη δημιουργία δασικών χαρτών, όχι στην απαξίωση της περιουσίας των νησιωτών»

 
 
 

Θετικός ως προς τη δημιουργία των δασικών χαρτών, αλλά αντίθετος στην πρόχειρη σύνταξη τους, η οποία θα απαξιώσει την ιδιωτική περιουσία των κατοίκων των νησιών εμφανίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος.

Σε δήλωση του, με αφορμή τη συμμετοχή του στην πρόσφατη κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, υποστήριξε ότι οι επόμενες κινήσεις θα πρέπει να είναι άμεσες και προσεκτικές, καλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση να μην παραβλέψει την βούληση της κοινωνίας και να αναλάβει τις ευθύνες της για την άρση του αδιεξόδου που δημιουργήθηκε.

Αναλυτικά, η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου:

«Είναι θετικό να τακτοποιούνται εκκρεμότητες και να λύνονται προβλήματα. Η δημιουργία δασικών χαρτών είναι απαραίτητη, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υλοποιηθούν με προχειρότητα που θα επιφέρει απαξίωση και αφαίμαξη της ιδιωτικής περιουσίας των νησιωτών μας.

Απαιτείται ορθολογισμός, επανεξέταση των ήδη πραγματοποιηθέντων ενεργειών, και της εφαρμογής του Π.Δ. 32/2016. Ένα λάθος… να μην επιχειρηθεί να διορθωθεί με ένα μεγαλύτερο λάθος.

Η σύσταση επιτροπής που αποφασίστηκε στην κοινή συνεδρίαση Π.Σ. και Π.Ε.Δ., να λειτουργήσει άμεσα. Υπάρχει πικρή εμπειρία στην παραπομπή θεμάτων σε επιτροπές που δεν εισηγήθηκαν και δεν αποφάσισαν όταν έπρεπε. Έστω και αυτήν την ώρα και με αρκετή καθυστέρηση, να αναλάβει η Κυβέρνηση τις ευθύνες της και να προχωρήσει σε συνεννόηση με την κοινωνία στην άρση του αδιεξόδου που δημιουργήθηκε και να στελεχωθούν επιτέλους οι Δασικές Υπηρεσίες της περιοχής μας. Στην ολιγόωρη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, διεφάνη -έστω και καθυστερημένα- η διάθεση για σύνθεση απόψεων. Ας γίνει πράξη και ας έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

(Visited 8 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*