Επίσκεψη Χατζημάρκου στη Θηρασιά – Διαπίστωση αναγκών και δεσμεύσεις από πλευράς περιφερειάρχη

 
 
 

Τη Θηρασιά των μόλις 150 κατοίκων, κατά τους χειμερινούς μήνες, επισκέφθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο κ. Χατζημάρκος επισκέφθηκε καταρχήν το σχολικό συγκρότημα της Θηρασιάς, όπου στεγάζονται το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές Τάξεις του νησιού. Εκεί είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες παράγεται το εκπαιδευτικό έργο, ενημερώνοντας τους για το ενδιαφέρον και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας να εξασφαλίσει ισότιμες ευκαιρίες πρόσβασης στην αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, ακόμα και στο πιο μικρό νησί του Νοτίου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι σχολικές μονάδες της Θηρασιάς εξοπλίστηκαν με υπολογιστές, laptop, εκτυπωτές, προτζέκτορες και webcams, καθώς – με απόφαση του περιφερειάρχη – εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020», η προμήθεια εξοπλισμού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα μικρά νησιά της Περιφέρειας. Επίσης, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ενισχύθηκε και το ιατρείο του νησιού.

xatzimarkos thirasia ianoyarios 2019 2
Ακολούθησε συνάντηση του περιφερειάρχη με τους κατοίκους της Θηρασιάς, η οποία έγινε στη θεατρική αίθουσα του σχολικού συγκροτήματος, με μεγάλη συμμετοχή των νησιωτών. Παρουσία και του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Θηρασιάς Δημήτρη Συρίγου, έγινε συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους, με τον κ. Χατζημάρκο να έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα έργα που χρειάζεται το νησί, προκειμένου η Περιφέρεια στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση για την επίλυση μεγάλων και μικρών προβλημάτων των νησιωτικών κοινωνιών, να συμβάλει στην υλοποίησή τους.
Όπως προέκυψε, το πλέον σημαντικό αίτημα των κατοίκων της Θηρασιάς είναι η κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου, για τη χρηματοδότηση του οποίου δεσμεύθηκε ο κ. Χατζημάρκος, μόλις κατατεθεί η σχετική μελέτη από το Λιμενικό Ταμείο Θήρας. Παράλληλα, τόνισε πως η Περιφέρεια είναι έτοιμη να συνδράμει και στην υλοποίηση κάθε άλλου έργου που έχει ανάγκη το νησί.

xatzimarkos thirasia ianoyarios 2019 4
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: «Από την Θηρασιά των 150 μόνιμων κατοίκων τον χειμώνα, στέλνουμε το μήνυμα αισιοδοξίας που μας μετέφεραν οι πάντα χαμογελαστοί νησιώτες μας. Ξεχασμένοι από το κεντρικό κράτος, στην Ελλάδα των δύο ταχυτήτων, δίνουν τη δική τους μάχη. Η απόφαση των ανθρώπων αυτών να μένουν στο νησί τους, παρά τις αντιξοότητες, είναι απόφαση ζωής. Για μας είναι χρέος να είμαστε σταθερά στο πλευρό τους με κάθε τρόπο. Και συνεχίζουμε μαζί τους, σχεδιάζοντας και κοιτώντας μόνο μπροστά».

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*