Αξιοποίηση των ΑΠΕ ζήτησε ο Χαράλαμπος Κόκκινος

 
 
 

Στην 22η συνεδρίαση της Επιτροπής για το Περιβάλλον, την Κλιματική Αλλαγή και την Ενέργεια (“ΕΝVE”) στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες συμμετείχε προχθές ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, ως μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην υπερθέρμανση του πλανήτη, την ανάγκη για πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και διατομεακή συνεργασία για την καταπολέμηση της ενεργειακής πενίας, την ενεργειακή ένδεια και την ανάγκη διοργάνωσης ενημερωτικών δράσεων για το περιβάλλον.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Κόκκινος επισήμανε την ανάγκη να εφαρμοστεί ομοιογενής νομοθεσία στα κράτη – μέλη της Ε.Ε. για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, την ανάγκη για χρηματοδότηση επισκευής παλαιών κτιρίων, ώστε να ενισχυθούν οικονομικά ασθενείς ομάδες, καθώς και να υπάρξει συνδυασμός ενεργειών για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευημερία των πολιτών. Επίσης, τόνισε την ανάγκη να αξιοποιηθούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να ενημερωθούν οι πολίτες για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, προτείνοντας ενδεικτικά να αφιερωθεί μία εβδομάδα του έτους ως «πράσινη εβδομάδα» για δράσεις ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης σε όλα τα κράτη της Ε.Ε.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*