Συνάντηση στη Σύρο για την Ναυτική Εβδομάδα 2019

 
 
 

Με τους εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων φορέων που έχουν αναλάβει την ευθύνη για την αναβίωση της Ναυτικής Εβδομάδας 2019 συναντήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στη Σύρο ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Λεονταρίτης τους ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, την Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κα Λίτσα Μπαφούνη και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κ. Νίκο Διαμαντή.

Οι κ.κ. Λεονταρίτης και Μώραλης αποφάσισαν την συνδιοργάνωση εκδηλώσεων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 15 Απριλίου 2019, οι οποίες θα αναδεικνύουν τόσο τους δεσμούς που ενώνουν τα δυο ιστορικά λιμάνια, της Σύρου και του Πειραιά, όσο και τον σημαίνοντα ρόλο που διαδραμάτισε η Σύρος στην ανάπτυξη και εξέλιξη της ελληνικής ναυτιλίας. Οι εκδηλώσεις αυτές θα κορυφωθούν με την μεγάλη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος θα ερμηνεύσει τραγούδια του κατεξοχήν «ποιητή της θάλασσας και των ναυτικών» Νίκου Καββαδία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα μέσα Απριλίου στον Πειραιά εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει για την γνωστοποίηση – σε πανελλαδικό επίπεδο – της αναβίωσης του σημαντικού πολιτιστικού θεσμού της Ναυτικής Εβδομάδας και αποτελούν τον προπομπό των εκδηλώσεων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στη Σύρο το ερχόμενο καλοκαίρι.

«Αθόρυβα, αλλά συστηματικά, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την αναβίωση του θεσμού της Ναυτικής Εβδομάδας. Η αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αποτελεί την εγγύηση για μια επιτυχημένη διοργάνωση, η οποία αναμένεται να προσελκύσει όλα τα βλέμματα στη Σύρο, το σημαντικότερο εμπορικό λιμάνι του ελληνικού κράτους κατά τον 18ο αιώνα» δήλωσε σχετικά ο κ. Λεονταρίτης.

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*