Επίσκεψη Μανώλη Γλυνού σε Έμπωνα και Απόλλωνα

 
 
 

Τις περιοχές Έμπωνα και Απόλλωνα επισκέφθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μανώλης Γλυνός.

Συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του Χαρίκλεια Ανδρουτσοπούλου, Αναστασία Σαλαμαστράκη, Σμάρω Καμπουράκη, Πόπη Χρήστου, Παναγιώτη Κουνάκη, Θανάση Μπαράκα, Λίνα Παπατσή, Μανόλη Σαρικά και Βαγγέλη Μανδρακό, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» βρέθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα.

emponas glynos 2
Εκεί συνεχάρη το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τους, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο να καταστεί σαφές προς το υπουργείο Υγείας το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των κατοίκων τόσο του Έμπωνα, όσο και των κατοίκων των μικρότερων χωριών που εξυπηρετεί, για στελέχωση της συγκεκριμένης υγειονομικής μονάδας (με βάση το οργανόγραμμά της), για λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος και της μονάδας τηλεϊατρικής, αλλά και για επάνδρωση του ασθενοφόρου με έδρα το Κ.Υ., ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος κατά την μεταφορά ασθενών στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

emponas glynos 4
«Η λειτουργία του Κ.Υ. Έμπωνα, παρά τις ελλείψεις, αποδεικνύει πως όπου υπάρχει συνεργασία και συνέργεια, μπορούν να βρεθούν λύσεις, καθώς η στήριξη από τις τοπικές επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες και του κατοίκους είναι συνεχής με δωρεές και εθελοντική εργασία, αναγνωρίζοντας τον σπουδαίο ρόλο της μονάδας στην ευρύτερη περιοχή. Με σύνθημα “όλοι μαζί, με τον άνθρωπο, για τον άνθρωπο!” το Κέντρο Υγείας Έμπωνα, αποδεικνύει στην πράξη την αποτελεσματικότητα των συνεργασιών αλλά και την σπουδαιότητα της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γλυνός.

emponas glynos 5
Έπειτα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Έμπωνα κ. Μιλτιάδη Καρνάβα και ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν της περιοχής, διαβεβαιώνοντάς τους ότι με το ίδιο ενδιαφέρον θα είναι «παρών» και ως επικεφαλής της νέας περιφερειακής αρχής. Ο κ. Γλυνός και οι συνεργάτες του είχαν, επίσης, την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κατοίκους και επαγγελματίες του Έμπωνα για το μείζον θέμα της στελέχωσης του Κ.Υ. και της επάνδρωσης ασθενοφόρου.

apollonas glynos 1
Αμέσως μετά, ο υποψήφιος περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του μετέβησαν στ’ Απόλλωνα, όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο κ. Βασίλη Πιπέρη και τον ιερέα πατέρα Ηλία, ενώ επισκέφθηκαν και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, το οποίο καλύπτει ένα εκτεταμένο γεωγραφικό σύνολο, χωρίς, όμως, να υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό.
Ο κ. Γλυνός άκουσε τα ζητήματα που του έθεσαν τα μέλη του κλιμακίου και διαπίστωσε την απαραίτητη ενίσχυση τους με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και ατομικά μέσα προστασίας που θα διευκολύνουν το έργο τους, παρά τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να εργαστούν, ενώ τους συνεχάρη και για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και παρέμβασης.

apollonas glynos 2
«Οι συμπατριώτες μας που επιλέγουν να διαμένουν και να εργάζονται σε απομακρυσμένες περιοχές, κρατώντας ζωντανά τα χωριά μας είναι απαραίτητο να νιώθουν σιγουριά. Είναι χρέος μας να τους διασφαλίσουμε συνθήκες που θα τους επιτρέπουν να ζουν, να εργάζονται και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με ασφάλεια και αποτελεί συνταγματικό τους δικαίωμα η πρόσβαση σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες Υγείας και κοινωνικής φροντίδας. Μαζί με τις τοπικές κοινωνίες, θα καταστήσουμε σαφές πως οι πολίτες πέρα από υποχρεώσεις έχουν και δικαιώματα και το κράτος έχει την ευθύνη για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών Π.Φ.Υ. στο σύνολο του πληθυσμού, με σεβασμό στα δικαιώματα και τις ανάγκες του. Εμείς είμαστε εδώ για να υπενθυμίζουμε στο κράτος τις υποχρεώσεις του απέναντι στους κατοίκους του Νοτίου Αιγαίου, θα απαιτούμε όσα δικαιούμαστε δεν θα επαιτούμε» δήλωσε ο κ. Γλυνός μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του σε Έμπωνα και Απόλλωνα.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*