Συνάντηση Χατζημάρκου με Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων για τους ΧΑΔΑ στα νησιά

Newsroom
19/09/2019 11:38
 
 
 

 

Με τον νέο Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας Μανώλη Γραφάκο συναντήθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο αναζήτησης οριστικής λύσης στο πρόβλημα των χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), που ακόμη λειτουργούν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Έτσι, κατά την διάρκεια της χθεσινής συνάντησης εργασίας, αποφασίστηκε ο συντονισμός των ενεργειών μεταξύ αρμόδιου Υπουργείου και Περιφέρειας, προκειμένου να δρομολογηθούν οι κατάλληλες λύσεις που θα αντιμετωπίσουν οριστικά το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων και αποβλήτων στα νησιά.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου εξέδωσε η Περιφέρεια: «Ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να σταματήσει η χώρα να πληρώνει υπέρογκα πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ για παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, σχετικά με τη λειτουργία των ΧΑΔΑ, που εξακολουθούν να υφίστανται σε ολόκληρη τη χώρα, 16 εκ των οποίων βρίσκονται στο Νότιο Αιγαίο. Το θέμα είναι μείζονος σημασίας για την Περιφερειακή Αρχή, δεδομένου ότι η λειτουργία των ανεξέλεγκτων σκουπιδότοπων, επιφέρει σημαντική περιβαλλοντική επιβάρυνση στα νησιά, όπου λόγω της μικρής έκτασης, η επιβάρυνση αυτή είναι μεγαλύτερη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους τουριστικούς προορισμούς».

(Visited 43 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*