VIDEO: Εδραίωση της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στο Νότιο Αιγαίο το μήνυμα που έστειλαν Χατζημάρκος, Λεονταρίτης και Pyatt

Newsroom
05/12/2019 13:25
 
 
 

 

Το ενθαρρυντικό μήνυμα ότι το Νότιο Αιγαίο αποτελεί πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις και ότι η Περιφερειακή Αρχή στηρίζει οποιαδήποτε υγιή επενδυτική πρόταση στέλνει η επαναλειτουργία του ναυπηγείου του Νεωρίου.

Την άποψη αυτή διατύπωσε χθες ο Γιώργος Χατζημάρκος κατά τη διάρκεια δηλώσεων προς τα τοπικά ΜΜΕ, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης εργασίας που είχαν στο Διοικητήριο της Περιφέρειας στην Ερμούπολη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων με τον Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Αθήνα για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.


Μάλιστα, τόσο ο κ. Χατζημάρκος, όσο και ο κ. Λεονταρίτης ευχαρίστησαν τον κ. Pyatt για «το αμέριστο ενδιαφέρον» του και «τον παραγωγικό ρόλο» που διαδραμάτισε στην θετική έκβαση της υπόθεσης του Νεωρίου, το οποίο πλέον – σύμφωνα με τον κ. Λεονταρίτη – θα αποτελέσει (μαζί με τον Τουρισμό και το Πανεπιστήμιο) έναν σταθερό οικονομικό πυλώνα ανάπτυξης, την βιωσιμότητα του οποίου θα εξασφαλίζει και η στήριξη του διεθνούς παράγοντα.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός Πρέσβης έκανε, επίσης, λόγο για μια «σημαντική μέρα» (σ.σ. των επίσημων εγκαινίων του ναυπηγείου), ενώ αναγνώρισε την μεγάλη οικονομική, αλλά και γεωστρατηγική σημασία του Νοτίου Αιγαίου.

«Θέλουμε να ενισχύσουμε το μήνυμα ενθάρρυνσης που έστειλε ο κ. Χατζημάρκος προς όσους Αμερικάνους θέλουν να επενδύσουν στο Νότιο Αιγαίο και αναζητούν επαγγελματικές ευκαιρίες εδώ [… ] Αναγνωρίζουμε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι το σύνορο της Ελλάδας σε μια περιοχή με περίπλοκες σχέσεις γειτνίασης. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ένα από τα πολεμικά πλοία μας, το USSCarsonCity, βρίσκεται σήμερα (σ.σ. χθες) στη Ρόδο. Θα συνεχίσουμε να έχουμε μια ισχυρή ναυτική παρουσία σε αυτό το – στρατηγικά σημαντικό – κομμάτι της Ελλάδας» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο κ. Pyatt, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την «οικοδόμηση σημαντικών δεσμών μεταξύ των δύο λαών».

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*