Στη Νέα Υόρκη ο Γιώργος Χατζημάρκος – Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο

Newsroom
13/12/2019 12:37
  •  
  •  
  •  

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, για την πραγματοποίηση σειράς επαφών σε θέματα ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Το ταξίδι ξεκίνησε με την συνάντηση με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, ο οποίος δέχθηκε τον Περιφερειάρχη στην έδρα της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής, την ημέρα που άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της και μαθητές Κοινοτικών Σχολείων της Ι. Αρχιεπισκοπής έψαλαν τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα.


Ο κ. Χατζημάρκος εξέφρασε στον κ. Ελπιδοφόρο τα συγχαρητήρια του και την χαρά του για την ανάληψη του Αρχιεπισκοπικού θρόνου σε μια περίοδο υψηλών απαιτήσεων και προκλήσεων, με την βεβαιότητα πως θα πετύχει με τον υψηλό ρόλο του, όλους τους στόχους που η Ορθοδοξία, ο Ελληνισμός και η Ομογένεια έχουν ανάγκη.


Την ανάγκη να αντλήσει σήμερα η Ελλάδα δύναμη από την πίστη της Ομογένειας και ενωμένος ο Ελληνισμός να χαράξει μια νέα πορεία εξόδου από τα προβλήματα της σύγχρονης ιστορίας του, τόνισε επίσης ο Περιφερειάρχης, κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής. Ιδιαίτερα στάθηκε στις καταστάσεις που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει να διαχειριστεί κατά την τρέχουσα περίοδο, καταστάσεις που απαιτούν την συνένωση των περισσοτέρων δυνάμεων και το κτίσιμο των μεγαλυτέρων δυνατών συμμαχιών.


Την πλήρη συμπαράσταση της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τονίζοντας με την σειρά του ιδιαίτερα τον ρόλο που η πνευματική καθοδήγηση της Ι. Αρχιεπισκοπής διαδραματίζει στον αγώνα για πνευματική εξύψωση, δικαιοσύνη και Ειρήνη.

(Visited 34 times, 1 visits today)