Συνάντηση Κόνσολα – Χατζημάρκου στη Ρόδο για θέματα Τουρισμού

Newsroom
03/01/2020 17:01
 
 
 

 

Πολύωρη συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κονσόλας στο γραφείο του Περιφερειάρχη στην Ρόδο με μεγάλη ατζέντα σημαντικών θεμάτων.

Στη συνάντηση κυριάρχησαν τα θέματα του Τουρισμού, με τους δύο άνδρες να συμφωνούν σε μια αισιόδοξη αντιμετώπιση του τουριστικού 2020, αφού – όπως ειπώθηκε – έχει γίνει πολύ σημαντική δουλειά και τα μηνύματα που μέχρι σήμερα έρχονται από την αγορά δίνουν πολύ καθαρή εικόνα.

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποτελεί μοντέλο και παράδειγμα αναφοράς για τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας στον τομέα του τουρισμού και ιδιαίτερα, στο στρατηγικό σχέδιο προβολής και διαφήμισης» δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού, με τον κ. Χατζημάρκο να συμπληρώνει: «Η Περιφέρεια που πετυχαίνει τα υψηλότερα αποτελέσματα σε όλους τους τουριστικούς δείκτες στην χώρα, έχει την τύχη να εκπροσωπείται στο κρισιμότερο, για την οικονομία της, Υπουργείο Τουρισμού από τον Μάνο Κονσόλα, με τον οποίο η συνεργασία μας είναι συνεχής, σταθερή και πάνω απ’ όλα αποδοτική για τόπο μας και την πατρίδα μας. Με κοινό σχέδιο για το 2020, Υπουργείο Τουρισμού, ΕΟΤ και Περιφέρεια Ν. Αιγαίου».

Δασικοί χάρτες, Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου και θρησκευτικός τουρισμός

Στη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου έθεσε στον κ. Κόνσολα το ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα των Δασικών Χαρτών και σε επικοινωνία που είχε άμεσα ο Υφυπουργός Τουρισμού με τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Οικονόμου, συμφωνήθηκε να επισκεφθεί ο τελευταίος την Ρόδο εντός του τρέχοντος μηνός, προκειμένου οι Δασικοί Χάρτες, μαζί με το ζήτημα του Κτηματολογίου και του Ειδικού Χωροταξικού για τον Τουρισμό, να τεθούν επί τάπητος και να δοθούν λύσεις.

Σε τετραμερή συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, συμφώνησαν να προχωρήσουν οι κ.κ. Κονσόλας και Χατζημάρκος με την συμμετοχή του Δημάρχου Ρόδου κ. Καμπουράκη, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα της Προγραμματικής Σύμβασης για την Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης ανταποκρίθηκε στην πρόταση του Υφυπουργού να στηρίξει η Περιφέρεια την προοπτική ανάπτυξης θρησκευτικού τουρισμού, αφού – όπως είπε ο κ. Κονσόλας – το Υπουργείο Τουρισμού συνδράμει με ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία στις Μητροπόλεις των Δωδεκανήσων για την ανάδειξη προσκυνηματικών μνημείων και την διοργάνωση θρησκευτικών γεγονότων.

(Visited 68 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*