«Πλήρη ενημέρωση» για τα υδατοδρόμια ζήτησε ο Χ. Κόκκινος – Αιχμές για την περιφερειακή αρχή

 
 
 

Θεωρώντας πως δεν πήρε απάντηση στα ερωτήματα που έθεσε στη διάρκεια του προχθεσινού περιφερειακού συμβουλίου, ο Χαράλαμπος Κόκκινος ζήτησε γραπτά από τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο «πλήρη ενημέρωση» για την πορεία υλοποίηση των υδατοδρομίων, αλλά και για την πορεία εξέλιξης προγραμματικών συμβάσεων που έχει συνάψει η Περιφέρεια.

Στο έγγραφο του για τη δημιουργία των υδατοδρομίων, ο κ. Κόκκινος ζητά να μάθει τα εξής:

1ον Αν έχουν γνωστοποιηθεί οι ενέργειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς κι αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη κι αν προχωρούν οι αδειοδοτήσεις για δημιουργία υδατοδρομίων από τα υπουργεία Μεταφορών και Ναυτιλίας.

2ον Τη διαδικασία επιλογής των μελετητών, τα χρηματικά ποσά που διατίθενται (αναλυτικά) και την ονομασία της εταιρείας που επιλέγεται ανά υδατοδρόμιο, καθώς και τον προβλεπόμενο χρονικό ορίζοντα υλοποίησης των μελετών, της κατασκευής και της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του υδατοδρομίου.

3ον Ποιο ή ποια νησιά έχουν επιλεγεί ως επιχειρησιακό κέντρο των υδροπλάνων.

Όπως υποστήριξε ο κ. Κόκκινος, «θα πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ λιμενικών ταμείων, Περιφέρειας και μελετητών και – προκειμένου να λειτουργήσουν όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να μην μείνουμε στη διαδικασία των μελετών – θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Ναυτιλίας, ώστε να είναι βέβαιο ότι θα διασφαλιστούν οι αδειοδοτήσεις και κατά συνέπεια η δυνατότητα να λειτουργήσουν».

 

«Δεν επιλέγομαι εισηγητής σε κανένα θέμα!»

Στο ίδιο έγγραφο, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου θίγει και το θέμα παύσης του από εισηγητή του θέματος των υδατοδρομίων:

«Σας θυμίζω ότι με έγγραφό μου στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 23/01/2015 είχα ζητήσει καλύτερη ενημέρωση για το θέμα των υδατοδρομίων, ώστε να είμαι τελικά εισηγητής, όπως αρχικά είχα οριστεί από το προεδρείο της περιφερειακής αρχής για την Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 31/1/2015, απάντηση δεν είχα πάρει, με έκπληξή μου παύθηκα από εισηγητής και δεν γνωρίζω αν είναι συμπτωματικό αλλά αιφνιδιαστικό και αναίτιο για μένα και δεν έχει εξηγηθεί μέχρι σήμερα, μετά από λίγες μέρες υπήρξε “κούρεμα” των αρμοδιοτήτων μου και έκτοτε δεν επιλέγομαι εισηγητής σε κανένα θέμα! Αναμένω άμεσα την απάντησή σας».

 

Ενημέρωση για τις προγραμματικές συμβάσεις από το 2011 μέχρι σήμερα

Επίσης, ο κ. Κόκκινος ζητά να ενημερωθεί και να του δοθούν σε πίνακες οι προγραμματικές συμβάσεις που έχει συνάψει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με άλλους φορείς κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Μαχαιρίδη (Ιανουάριος 2011 – Αύγουστος 2014) και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας του κ. Χατζημάρκου (Σεπτέμβριο 2014-Ιούλιος 2015). Ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου ζητά να μάθει εάν έχουν ολοκληρωθεί οι προγραμματικές συμβάσεις ή αν βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι τα δύο έγγραφα του κ. Κόκκινου, κοινοποιήθηκαν στον υπουργό Εσωτερικών κ. Βούτση, στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Σταθάκη, στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Δρίτσα, στον Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών κ. Πουλάκη, στον ασκώντα καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Θεοδωρίδη, στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ, στους επικεφαλείς των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου και στη Δ/νση Διοικητικού – Οικονομικού Δωδεκανήσου.

 

 

 

 

 

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*