Συνεργασία Χατζημάρκου-Πιερρακάκη για ψηφιακές υποδομές και εφαρμογές στα νησιά

Newsroom
11/02/2020 11:51
 
 
 

 

Η διεύρυνση της ψηφιακής διακυβέρνησης και στο Νότιο Αιγαίο, προκειμένου να επιλυθούν πολλά προβλήματα που απορρέουν από τη νησιωτικότητα, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης συνεργασίας που είχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη χθες στην Αθήνα.

Σε αυτή τη βάση συμφωνήθηκε να εφαρμοστεί πιλοτικό πρόγραμμα ψηφιακών υποδομών, εφαρμογών και εργαλείων σε δύο νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ένα στις Κυκλάδες και ένα στη Δωδεκάνησο.

Περιφερειάρχης και Υπουργός συμφώνησαν να προχωρήσουν σε σύναψη Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ Περιφέρειας και Υπουργείου, μέσω της οποίας θα ξεκινήσει άμεσα το έργο, με φορέα υλοποίησης το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα εξειδικευτεί το περιεχόμενο της συνεργασίας αυτής και τα στάδια της υλοποίησής της στα δύο νησιά, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, τα οποία θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Χατζημάρκος, δήλωσε: «Το πέρασμα στην Ψηφιακή Εποχή, το σχεδιάζουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης λόγω της θεσμικής αρμοδιότητας αλλά και της εξαιρετικής αποτελεσματικότητας του. Ευχαριστώ τον Υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη για την συνεργασία και την συνέπεια με την οποία εργάζεται».

Η εφαρμογή ψηφιακής τεχνολογίας σε υποδομές, εφαρμογές υπηρεσιών προς τους πολίτες και τους επισκέπτες, τουριστική προβολή κλπ, μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση νησιωτικών κοινωνιών, προσβάσιμων και χωρίς αποκλεισμούς σε ψηφιακές υπηρεσίες.

Παράλληλα, η ψηφιακή τεχνολογία θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες και δυνατότητες για τους πολίτες και τον ιδιωτικό τομέα, με την ενίσχυση της ανάπτυξης καινοτόμων μικρομεσαίων και νέων επιχειρήσεων, με την διευκόλυνση της πρόσβασης στις νέες αγορές, καθώς και σε χρηματοδοτικά εργαλεία που θα δώσουν σημαντική ώθηση στις τοπικές, νησιωτικές οικονομίες.

(Visited 24 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*