Χατζημάρκος εναντίον Νομαρχιακών Επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου: «Γνωρίζουμε ποιοι εγκλώβισαν χιλιάδες μετανάστες στα νησιά»

xatzimarkos ee
Newsroom
13/02/2020 13:21
 
 
 

 

Απάντηση σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Νομαρχιακές Επιτροπές ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου για το μεταναστευτικό έδωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αυτοί που στοίβαξαν και εγκλώβισαν χιλιάδες μετανάστες στα νησιά, τολμούν να κάνουν κριτική».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζημάρκο, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να επιλύσει το πρόβλημα, ωστόσο δεν το έκανε, γι’ αυτό και οι Δωδεκανήσιοι «καταδίκασαν» τόσο το συγκεκριμένο κόμμα, όσο και τους εκπροσώπους του στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές.

«Η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει να δίνει τον αγώνα για την αποσυμφόρηση των νησιών με υπευθυνότητα, λογική και σύνεση» καταλήγει ο Περιφερειάρχης στην απάντησή του, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

Αυτοί που παρέδωσαν τα νησιά στη προβληματική και άκρως ανεξέλεγκτη κατάσταση που βιώνουν, σήμερα τολμούν να μας κάνουν κριτική.
Είναι αυτοί που χωρίς σχέδιο, κανόνες και σύνεση, στοίβαξαν και εγκλώβισαν χιλιάδες μεταναστών στα νησιά μας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που προκάλεσαν σε αυτά.
Είχαν την ευκαιρία να επιλύσουν το πρόβλημα. Δεν το έκαναν. Και γι’ αυτό ο λαός της Δωδεκανήσου καταδίκασε τόσο αυτούς όσο και τους πρόθυμους εκπροσώπους τους, στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές.
Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή, το 2015, συνεχίζει να δίνει τον αγώνα για την αποσυμφόρηση των νησιών, την προστασία των κατοίκων και της οικονομίας τους και την αποκατάσταση της αδικίας που υπέστησαν από μια άφρονα πολιτική σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.
Και το κάνει με υπευθυνότητα, λογική και σύνεση, απέναντι στους εμπνευστές και στους υπηρέτες μιας ισοπεδωτικής και οπισθοδρομικής κουλτούρας αντίδρασης.

(Visited 36 times, 1 visits today)