Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων με τον Φίλιππο Φόρτωμα

Newsroom
06/03/2020 10:56
 
 
 

 

Για διαχρονικά ζητήματα του κλάδου, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στον ιδιόμορφο νομό μας, ενημέρωσαν τον βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ Φίλιππο Φόρτωμα ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου κ.κ. Ρούσσος Σταύρος και Τασιούλης Γιώργος, σε συνάντηση που είχαν μαζί στο πλαίσιο επαφών τους με διάφορους υπηρεσιακούς και πολιτικούς φορείς.

Μετά την αναφορά τον νέο Νόμο 4662/2020 της αναδιοργάνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος και την επίλυση ορισμένων ζητημάτων (βαθμολόγιο, εκσυγχρονισμός κανονισμού μεταθέσεων κ.α.), οι κ.κ. Ρούσσος και Τασιούλης εξέφρασαν τόσο τον προβληματισμό τους για την εφαρμογή του προαναφερόμενου Νόμου ως προς τη δομή των Υπηρεσιών στις Κυκλάδες, όσο και την ανάγκη για άμεση ενίσχυση με προσωπικό, προκειμένου το πλάνο να καταστεί υλοποιήσιμο.

Βάσει γεωγραφικής ιδιομορφίας των νησιών και με γνώμονα τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες που δημιουργούνται, οι εκπρόσωποι της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου πρότειναν τα εξής:
α) άμεση ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης και των Πυροσβεστικών Κλιμακίων αυτής με μόνιμο προσωπικό,
β) επάνδρωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αεροδρομίων Μυκόνου και Θήρας, διαχείρισης “Fraport”, προσλαμβάνοντας προσωπικό με κριτήριο την εντοπιότητα,
γ) αναβάθμιση των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Νάξου και Άνδρου σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Δ’ Τάξης,
δ) πλήρη διαχωρισμό και κατανομή αρμοδιοτήτων με δημιουργία ανεξάρτητων τμημάτων (όπως π.χ. τηλεφωνικό κέντρο -112-, πεζοπόρο τμήμα, Δ/ση Νομού, Περιφερειακή Πυροσβεστική Δ/ση Ν. Αιγαίου) και
ε) εκσυγχρονισμό του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και των κτιριακών εγκαταστάσεων που στεγάζουν το προσωπικό.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο της Ένωσης, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, με τον κ. Φόρτωμα να δεσμεύεται, από την πλευρά του, για προώθηση των αιτημάτων αρμοδίως.

(Visited 41 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*