Περιφερειάρχης και Δήμαρχος Ρόδου ζητούν περιορισμούς και στις μετακινήσεις προς και μεταξύ των νησιών

Newsroom
02/04/2020 11:45
  •  
  •  
  •  

 

Κοινή επιστολή προς τους Υπουργούς Επικρατείας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων απέστειλαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Καμπουράκης, με την οποία καταθέτουν δύο «απολύτως αναγκαίες», όπως τις χαρακτηρίζουν, προτάσεις στη μάχη για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας:

1ον Περαιτέρω περιορισμούς στις μετακινήσεις πολιτών προς τα νησιά και μεταξύ των νησιών και για τους ίδιους τους νησιώτες και
2ον Διαφύλαξη της Ελληνικής Ακτοπλοΐας, μέσω ναύλωσης ή επιδότησης ενός ελάχιστου δικτύου εγγυημένων δρομολογίων.

Στο πλαίσιο διαφύλαξης του – έως σήμερα – θετικού σημείου και ενόψει της περιόδου του Πάσχα, οι κ.κ. Χατζημάρκος και Καμπουράκης επισημαίνουν ως εξαιρετικά απαραίτητο τον περιορισμό μετακινήσεων προς τα νησιά στις απολύτως αναγκαίες, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η «χαλάρωση» απειλεί να διακινδυνεύσει «όσα έχουμε με τόσο ανθρώπινο, κοινωνικό, εργασιακό και οικονομικό κόστος, έως τώρα κατορθώσει», όπως αναφέρουν στην επιστολή τους.

Μάλιστα, το μέτρο κρίνεται αναγκαίο και για τις μετακινήσεις μεταξύ των νησιών και για τους ίδιους τους νησιώτες προς αποφυγή ομαδικών πασχαλινών αποδράσεων που θα έθεταν εαυτούς και αλλήλους σε μεγάλο κίνδυνο, ενώ προβλέπουν ως αποδεκτή εξαίρεση τις μετακινήσεις για επείγουσα ιατρική ανάγκη.

Επιπλέον, ακολούθως της από 15ης Μαρτίου κοινής επιστολής του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και Δημάρχου Ρόδου, υποβάλλουν ξανά το κρίσιμο ζήτημα της διαφύλαξης της Ελληνικής Ακτοπλοΐας, μέσω ναύλωσης και επιδότησης δικτύου απαραίτητων εγγυημένων δρομολογίων. Καθώς τα σημερινά δεδομένα προδίδουν ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον, οι κ.κ. Χατζημάρκος και Καμπουράκης καθιστούν για ακόμη μια φορά σαφές προς τους Υπουργούς ότι η ζωή των νησιών είναι αμιγώς συνυφασμένη με την επιβίωση της ελληνικής ακτοπλοΐας.

Στην κοινή επιστολή τους, ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος Ρόδου τονίζουν την αναγκαιότητα των δύο αιτημάτων τους προς την Κυβέρνηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τα μέτρα που έχουν έως και σήμερα ληφθεί, έχουν φέρει ενθαρρυντικά αποτελέσματα, που μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε. Ταυτόχρονα όμως, καλούμαστε να επιδείξουμε ιδιαίτερη επιπλέον προσοχή, χωρίς να επιτρέπεται ουδεμία χαλάρωση ή επανάπαυση».

(Visited 30 times, 1 visits today)