Ολοκληρώθηκε η παραγγελία των δύο κλωβών αρνητικής πίεσης χορηγία της Περιφέρειας προς το ΕΚΑΒ

Newsroom
11/04/2020 11:25
 
 
 

 

Τις διαδικασίες για την παραγγελία δύο κλωβών αρνητικής πίεσης (σύμφωνα και με την επιστημονική καθοδήγηση του ΕΚΑΒ) ολοκλήρωσαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, όπως ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος με επιστολή του τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας κ. Παπαευσταθίου, τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχο Ρόδου κ. Καμπουράκη.

Η σχετική προμήθεια τέθηκε σε προτεραιότητα από την Περιφέρεια, καθώς μέχρι σήμερα το ΕΚΑΒ διαθέτει μόνο μία κάψουλα αρνητικής πίεσης για τις διακομιδές και αεροδιακομιδές σε όλη την Ελλάδα και στις σημερινές συνθήκες κρίνεται απολύτως απαραίτητη, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος μόλυνσης του αεροσκάφους και του πληρώματος, με συνέπεια να πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες, αποδυναμώνοντας το ήδη ελλιπές προσωπικό. Εκτός των άλλων η κάψουλα αρνητικής πίεσης προστατεύει τον ασθενή από τις δύσκολες συνθήκες μιας αεροδιακομιδής.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τέλος τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παραμένει στη διάθεση του ΕΚΑΒ για περαιτέρω ενέργειες ενίσχυσης των υπηρεσιών του, καθώς η υγειονομική αναβάθμιση των νησιών βρίσκεται σε ευθεία σχέση με την άρτια λειτουργία του ΕΚΑΒ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής

(φωτό: αρχείου)

(Visited 303 times, 1 visits today)