Ζαννετίδης προς σούπερ μάρκετ: «Ας στηρίξουμε τα τοπικά προϊόντα»

Newsroom
16/04/2020 11:48
 
 
 

 

Επιστολή προς εμπόρους και εκπροσώπους των μεγάλων καταστημάτων σούπερ μάρκετ που εδρεύουν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης, ζητώντας τους την αγορά και εμπορία των τοπικών προϊόντων.

Αφού αναφέρεται στις αντικειμενικές δυσκολίες που επιδεινώνουν την ήδη δυσάρεστες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω του κορωνοϊού, ο κ. Ζαννετίδης τονίζει ότι η διάθεση προϊόντων από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου στα ράφια των καταστημάτων θα βοηθήσει στην επιβίωση των τοπικών παραγωγών.

filimonas zannetidis 1

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Ζαννετίδη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Διάθεση τοπικών προϊόντων

Αξιότιμοι κύριοι,
Η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που βιώνουμε έχει επηρεάσει δυσμενέστατα όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Σε μια ευάλωτη περιοχή, όπως είναι το Νότιο Αιγαίο κυρίως λόγω της νησιωτικότητας, η προσπάθεια αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας απ’ ότι στις άλλες περιοχές.

Το υψηλό μεταφορικό κόστος και η μικρή κλίμακα παραγωγής αποτελούν εμπόδια στους τοπικούς παραγωγούς μας στην προσπάθειά τους να διαθέσουν τα προϊόντα τους εκτός του νησιού τους, γεγονός που, στην τωρινή συγκυρία, τους έχει φέρει στα όρια της καταστροφής.

Συμμετέχοντας στην αγωνία και στην προσπάθεια που κάνουν για να επιβιώσουν και για να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή στα νησιά μας, αναζητούμε συνεχώς λύσεις για να βγουν από το αδιέξοδο της διάθεσης των προϊόντων τους.

Αξιότιμοι κύριοι,
πιστεύουμε ότι αυτή η προσπάθεια θα έχει αποτέλεσμα μόνο αν την αγκαλιάσουν όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στα όρια της Περιφέρειά μας, τόσο στις Κυκλάδες, όσο και στα Δωδεκάνησα. Για τους λόγους αυτούς σας παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα της εισαγωγής τοπικών προϊόντων της Περιφέρειάς μας στα καταστήματά σας, που λειτουργούν στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

(Visited 79 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*