Κοινό αίτημα Περιφέρειας και Δήμων Νοτίου Αιγαίου προς τον Πρωθυπουργό για την άμεση μείωση των συντελεστών Φ.Π.Α.

Newsroom
21/04/2020 12:51
 
 
 

 

Επιστολή με την οποία εκφράζουν την κοινή θέση της Περιφέρειας και των 34 Δήμων του Νοτίου Αιγαίου για την επαναφορά του ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α. στα ελληνικά νησιά, ως κρίσιμου εργαλείου για την επανεκκίνηση της νησιωτικής οικονομίας απέστειλαν σήμερα στον Πρωθυπουργό ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης.

Η επιστολή εστάλη σε συνέχεια της απόφασης που ελήφθη από κοινού στην τελευταία ευρεία τηλεδιάσκεψη Περιφερειάρχη, Δημάρχων και Έπαρχων Νοτίου Αιγαίου, που είχε πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου και σε αυτήν τονίζεται, μεταξύ άλλων ότι η «η επανατοποθέτηση των ελληνικών νησιών μας στην σκληρή παγκόσμια ανταγωνιστική τουριστική αγορά, με όλες τις αλλαγές που αυτή θα υποστεί μετά την κρίση, θα απαιτήσει την θωράκιση μας, με όπλα και εργαλεία, που θα φέρνουν μετρήσιμα οικονομικά αποτελέσματα, στη χώρα και στον ελληνικό λαό».

Η υιοθέτηση του κοινού αιτήματος για την επαναφορά του ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α. και η συντονισμένη προσπάθεια ικανοποίησής του από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νοτίου Αιγαίου αποτελούν ένα πρώτο δείγμα της συνέχειας που θα ακολουθήσει βήμα-βήμα βάσει ενός κοινού σχεδίου με έναν στόχο: να ανακτηθεί η οικονομία των νησιών στο σημείο πριν την πρωτοφανή κρίση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κοινής επιστολής προς τον Πρωθυπουργό

(Visited 39 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*