Μηχανήματα μοριακής ανάλυσης εξετάσεων απέκτησαν τα Νοσοκομεία Κω και Λέρου

Newsroom
13/05/2020 11:11
 
 
 

 

Δύο ακόμα μηχανήματα μοριακών εξετάσεων (PCR) παρέδωσε χθες η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα Νοσοκομεία της Κω και της Λέρου.

Τον εξοπλισμό, που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προμηθεύτηκε μέσω του προϋπολογισμού της για την Υγεία, παρέλαβαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χρήστου Ευστρατίου η μικροβιολόγος του Νοσοκομείου Κω κα Ευγενία Παπαδόγκωνα και η τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων και η βιολόγος του Νοσοκομείου Λέρου κ.κ. Μαριάννα Ιωαννίδου Lobstein Eglantine, αντίστοιχα.

«Χθες, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, παραδώσαμε δύο ακόμα μηχανήματα μοριακής ανάλυσης εξετάσεων σε δύο νησιά της Περιφέρειας, από τα επτά που θα προσφέρουμε συνολικά, ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, ιατρούς και νοσηλευτές, υποστηρίζοντας με πράξεις το έργο τους και θωρακίζοντας τόσο αυτούς όσο και τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών μας» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Οι γιατροί, που εξουσιοδοτήθηκαν από τα Νοσοκομεία τους να παραλάβουν το προσφερόμενο σύστημα και να εκπαιδευτούν, ευχαρίστησαν με τη σειρά τους την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τον εξοπλισμό που τους παρέχει, ο οποίος αναβαθμίζει το επίπεδο τόσο της ασφάλειας για ασθενείς και εργαζόμενους στη δημόσια υγεία, όσο και των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών.

(Visited 42 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*