Παγκόσμια διάκριση για ροδίτικο ελαιόλαδο στην Νέα Υόρκη

ελαιόλαδο
Newsroom
18/05/2020 16:46
 
 
 

 

Την δεύτερη θέση στον 8ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ελαιόλαδου της Νέας Υόρκης (NYIOOC) κατέκτησε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο “Natura Rodos” (ποικιλία κορωνέικη).

Η διάκριση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς στην φετινή διαγωνιστική διαδικασία (η οποία τροποποιήθηκε λόγω της πανδημίας), υπήρξαν περισσότερες από 880 συμμετοχές από διάφορα μέρη του κόσμου και σε διάφορες κατηγορίες που αξιολογήθηκαν από πολυμελή επιτροπή εμπειρογνωμόνων.
Αυτό δεν είναι το πρώτο βραβείο για το ελαιόλαδο “Natura Rodos”, το οποίο έχει βραβευθεί επίσης στον διαγωνισμό “Grate Taste Awards” του Λονδίνου που αφορά προϊόντα γαστρονομίας και διατροφής από διάφορες χώρες του κόσμου κατακτώντας το BRONZE OLIVE OIL AWARD IN LIOOC 2019, όπως επίσης και το βραβείο GREAT TASTE 2018.

Συγχαρητήρια επιστολή Ζαννετίδη

Συγχαρητήρια επιστολή στον παραγωγό Σταύρο Κάλλα για τη διάκριση στον 8ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου της Νέας Υόρκης απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Κυκλάδων και Δωδεκανήσου Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Σε αυτήν ανέφερε:

«Σας συγχαίρουμε για τη διάκριση του λαδιού σας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ελαιόλαδου NYIOOC της Νέας Υόρκης, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Είναι μεγάλη τιμή για την Περιφέρειά μας να επιβραβεύονται οι κόποι των παραγωγών μας και να αναγνωρίζονται οι προσπάθειές τους, διότι αυτές είναι που προσθέτουν αξία τόσο στα τοπικά προϊόντα, όσο και σε εσάς, ως παραγωγούς. Ειδικά σε ένα προϊόν, όπως είναι το λάδι της Ρόδου, το οποίο κάποιοι επιχείρησαν να πλήξουν ως προς την ποιότητά του το τελευταίο διάστημα και η διάκριση αυτή έρχεται ως ηχηρή απάντηση.

Η Περιφέρεια παραμένει πάντα δίπλα σας ως αρωγός της μεγάλης σας προσπάθειας στις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε και που διακρίσεις σαν και αυτές, δίνουν μια πνοή αισιοδοξίας για τον τόπο μας».

(Φωτό: dimokratiki.gr)

(Visited 80 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*