Έκκληση της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Χαρούλας Γιασιράνη: «Επικίνδυνος ο εφησυχασμός για τα μέτρα έναντι του κορωνοϊού»

Newsroom
15/07/2020 18:18
 
 
 

Ιδιαίτερα αναγκαία κρίνεται η συστηματική εφαρμογή όλων των μέτρων και η τήρηση των οδηγιών που εκδίδονται με βάση τα ιατρικά πρωτόκολλα και τα υγειονομικά κριτήρια προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Αυτό τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χαρούλα Γιασιράνη, η οποία ταυτόχρονα επισημαίνει ότι διανύουμε τη δυσκολότερη τουριστική περίοδο των τελευταίων χρόνων σε πρωτόγνωρο περιβάλλον λόγω της τρέχουσας πανδημίας του
κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνει έκκληση τόσο προς τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες, όσο και τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες των νησιών να μην εφησυχάζουν και να τηρούν αυστηρά όλα τα μέτρα υγιεινής και τις γενικότερες προληπτικές δράσεις.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της κας Γιασιράνη:

Διανύουμε τη δυσκολότερη τουριστική περίοδο των τελευταίων χρόνων σε πρωτόγνωρο περιβάλλον λόγω της τρέχουσας πανδημίας του κορωνοϊού.

Μέριμνα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας είναι η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας τόσο των κατοίκων αλλά και όλων των εργαζομένων και των τουριστών που επιλέγουν να επισκεφθούν τα νησιά μας.

Στο πλαίσιο της διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας , της πρόληψης και προφύλαξης του πληθυσμού από τον κίνδυνο μόλυνσης από τον COVID-19 και της ενδεχόμενης διασποράς αυτού, κρίνεται ιδιαίτερα αναγκαία η συστηματική εφαρμογή όλων των μέτρων και η τήρηση των οδηγιών που εκδίδονται με βάση τα ιατρικά πρωτόκολλα και τα υγειονομικά κριτήρια τα οποία θέτουν οι επιστήμονες και αναθεωρούνται συνεχώς σύμφωνα και με τις τρέχουσες εξελίξεις .

Προβληματιζόμενοι για τη χαλάρωση των μέτρων και σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα για τη λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό, καλούμε τους πολίτες, επαγγελματίες, εργαζομένους και επισκέπτες να μην εφησυχάζουν.

Ακολουθούμε αυστηρά όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής.

*Πλένουμε τα χέρια μας τακτικά και σχολαστικά με σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο διάλυμα και αποφεύγουμε την επαφή των χεριών με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα).

*Τηρούμε τους κανόνες αναπνευστικής υγιεινής.

*Καλύπτουμε τον βήχα ή το φτέρνισμα με χαρτομάντιλο το οποίο απορρίπτουμε άμεσα στα απορρίμματα. Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, καλύπτουμε με το εσωτερικό του αγκώνα.

*Τηρούμε τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης (2 μέτρα τουλάχιστον).

*Αποφεύγουμε χώρους συγχρωτισμού, επισκέψεις σε οικίες και παραμονή σε ανοιχτούς χώρους σε συνθήκες συγχρωτισμού για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

*Δεν ερχόμαστε σε επαφή με άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος (βήχα, καταρροή, πυρετό, πονόλαιμο).

*Αποφεύγουμε όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

*Αποφεύγουμε αυστηρά τις επισκέψεις σε νοσηλευόμενους ασθενείς.

*Αποφεύγουμε αυστηρά την επαφή με άτομα που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα.

Οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος να μεριμνούν για την εφαρμογή των γενικότερων προληπτικών δράσεων όπως είναι:
*η αποφυγή εισόδου πολλών ατόμων ταυτόχρονα, η ύπαρξη αλκοολούχων διαλυμάτων για την υγιεινή των χεριών προς χρήση των πελατών, να μεριμνούν για την τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής (συχνό και σχολαστικό πλύσιμο χεριών) καθώς και την εφαρμογή όλων των ατομικών μέτρων προστασίας (γάντια, μάσκες) του προσωπικού και να εφαρμόζουν τις οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης ειδικότερα των επιφανειών που χρησιμοποιούνται συχνά καθώς και να μεριμνούν για τον συστηματικό, επαρκή και συνεχή αερισμό όλων των χώρων.

Μένουμε ασφαλείς, όλοι μαζί!

(Visited 76 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*