«Ασπίδα προστασίας» κατά του κορωνοϊού η εκπαίδευση επαγγελματιών και εργαζομένων στα υγειονομικά πρωτόκολλα

Newsroom
24/07/2020 14:53
 
 
 

 

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα δωρεάν σεμινάρια που αφορούσαν στην εκπαίδευση των απασχολούμενων σε επαγγέλματα του ευρύτερου τουριστικού τομέα στα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα μέτρα πρόληψης του Covid-19.

Τα σεμινάρια αυτά (που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από το αυτοδιοικητικό ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς» και χρηματοδότησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις ενημέρωσης, Επιμόρφωσης και Κατάρτισης», σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου) κάλυψαν πλήρως τα Πρωτόκολλα, καθώς διαρθρώθηκαν υπό τις εξής βασικές κατηγορίες δραστηριότητας:

α. Ξενοδοχειακός Κλάδος / Τουριστικά Καταλύματα / Κατασκηνώσεις,
β. Επισιτιστικός Κλάδος (Εστιατόρια/Καφέ/Μπαρ) & Υγειονομικά Καταστήματα και
γ. Μεταφορές Προσώπων (Rent a car, τουριστικά λεωφορεία, κ.α.).

Για τη διεξαγωγή τους αξιοποιήθηκαν πιστοποιημένοι εκπαιδευτές τόσο από τα Δωδεκάνησα, όσο και από τις Κυκλάδες, με σπουδές και πολυετή εμπειρία στον χώρο της δημόσιας υγείας, του επισιτισμού και του τουρισμού.

Η εν λόγω καινοτόμα δράση – που διεξήχθη μέσω εξειδικευμένης διαδικτυακής πλατφόρμας μάθησης που ανέπτυξε το ΚΕΚ Γεννηματάς, με συνδυασμό ασύγχρονης και σύγχρονης διδασκαλίας – ανταποκρίθηκε σε 26.629 αιτήματα εκπαίδευσης επαγγελματιών που διαβιούν και εργάζονται σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Κάθε νησιώτης και νησιώτισσα επιμορφώθηκε από πιστοποιημένους εκπαιδευτές στους ισχύοντες κανόνες, με σκοπό την αποτροπή διασποράς του νέου κορωνοϊού από την άνεση και ασφάλεια του σπιτιού τους, χωρίς καμία μετακίνηση και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Όλοι όσοι έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση μπορούν να έχουν πρόσβαση στο αναρτημένο εκπαιδευτικό υλικό της πλατφόρμας (ερωτοαπαντήσεις, νομοθεσία, έντυπα υπουργείων, video, σύνδεσμοι αρμόδιων φορέων, κ.α.) τουλάχιστον έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 ώστε να παραμένουν διαρκώς ενημερωμένοι για όλες τις αλλαγές σχετικά με τα πρωτόκολλα.

Το σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε αναφέρει, επίσης, τα εξής:

«Για μία ακόμη φορά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου απέδειξε ότι παραμένει σταθερά προσανατολισμένη στην άρτια ανταπόκριση των αιτημάτων του ανθρώπινου δυναμικού των νησιών της, καθώς και στη άμεση στήριξη του τουριστικού επιχειρείν, ακόμη και υπό συνθήκες πανδημίας».

«Έτσι, πρώτοι σε όλη την Ελλάδα, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου και το ΚΕΚ “Γ. Γεννηματάς” σχεδίασαν και υλοποίησαν με αποφασιστικότητα και υψηλό βαθμό ετοιμότητας και ευθύνης τα πιστοποιημένα αυτά σεμινάρια για την πρόληψη του COVID19, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτοκόλλα και τις υποδείξεις του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΔΥ».

«Αξιοποιώντας πλήρως τις Νέες Τεχνολογίες, έκαναν εφικτή την άρση γεωγραφικών αποκλεισμών που δημιουργεί η νησιωτικότητα διαχέοντας σε κάθε νησί την απαιτούμενη γνώση, η οποία θα αποτελέσει ασπίδα προστασίας κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού».

(Visited 57 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*