Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Ζητά εκπτώσεις και καθιέρωση μεταφορικού ισοδύναμου για τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών στα νησιά

Newsroom
21/08/2020 12:18
 
 
 

Μισή τιμή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και ένταξη των εκπαιδευτικών στο μεταφορικό ισοδύναμο αμέσως μετά την πρόσληψή τους, ζητά η Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου από τα Υπουργεία Παιδείας και Ναυτιλίας, ως κίνητρο για να καταστούν τα νησιά πιο ελκυστικά στις προτιμήσεις των εκπαιδευτικών.

«Το υψηλό μεταφορικό κόστος αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να υπηρετήσουν οι εκπαιδευτικοί στα νησιά του Νότιου Αιγαίου» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που υπηρετεί στην περιοχή της Δωδεκανήσου και έχουν άλλο τόπο μόνιμης διαμονής είναι πολύ μεγάλος και ξεπερνά κατά πολύ τους 600. Ο αριθμός αυτός αφορά μονάχα τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καλεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να προχωρήσουν σε έκπτωση 50% των εισιτηρίων των ακτοπλοϊκών γραμμών για την διευκόλυνση αυτών των εκπαιδευτικών, που αυτές τις μέρες ταξιδεύουν από τους τόπους διαμονής τους προς τα νησιά μας, όπως να ενταχθούν στο μεταφορικό ισοδύναμο αυτόματα αμέσως μετά την πρόσληψη τους στην περιοχή μας.

Μια τέτοια ενέργεια θα βοηθήσει να γίνουν τα νησιά μας πιο ελκυστικά στις προτιμήσεις των εκπαιδευτικών, καθώς το υψηλό μεταφορικό κόστος αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να υπηρετήσουν οι εκπαιδευτικοί στα νησιά του Νότιου Αιγαίου.

(Visited 43 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*