Εθιμοτυπική συνάντηση του Επιτετραμμένου στην Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα με τον Γιώργο Χατζημάρκο

Newsroom
26/08/2020 10:24
  •  
  •  
  •  

Τον Επιτετραμμένο στην Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα David Burger δέχθηκε χθες στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, με την επιστροφή του Αμερικανού διπλωμάτη από το Καστελλόριζο, όπου βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας που τα τελευταία χρόνια – με την ανάληψη καθηκόντων από τον Αμερικανό Πρέσβη Geoffrey Pyatt – έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε τομείς κρίσιμους όπως η προσέλκυση επενδύσεων και ο τουρισμός.

Το υψηλό επίπεδο αλληλοκατανόησης επιβεβαιώθηκε και στη συνάντηση με τον κ. David Burger.

Για τη συνάντησή του με τον Επιτετραμμένο στην Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου δήλωσε: «Σε μια περίοδο κατά την οποία, τόσο η πανδημία όσο και άλλοι παράγοντες έχουν φέρει αγωνία σε όλο τον κόσμο, η μέχρι χθες ανάγκη για συνεργασία, μετετράπη σε ευθύνη. Οι λαοί που έχουν τα θεμέλιά τους σε πανανθρώπινες αξίες, οφείλουν να εργαστούν σκληρότερα για την εμπέδωση ενός κλίματος συνεργασίας και εμπιστοσύνης. Χαίρομαι που ο Επιτετραμμένος στην Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα David Burger, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει ο ίδιος την ομορφιά αλλά και την ιστορία του ακριτικού Καστελλορίζου».

(Visited 31 times, 1 visits today)