Στη Ρόδο η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη – Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη

Newsroom
18/09/2020 3:07
  •  
  •  
  •  

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη είχε χθες το απόγευμα στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο της περιοδείας της Υπουργού σε Λέρο, Ρόδο, Σύμη και Καστελλόριζο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης (η οποία σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας «έγινε στο εξαιρετικό κλίμα που απηχεί την άψογη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών» και στην οποία συμμετείχαν η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου Μάνια Μιχαηλίδου και ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου), εξετάστηκε η πορεία όλων των έργων του ΥΠ.ΠΟ. που εκτελούνται σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, είτε μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεών της, είτε με ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020».

Μάλιστα, μετά τη τελευταία ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την Υπουργό στις 9 Μαρτίου 2020 στη Ρόδο, τα έργα αυτά έχουν επιταχυνθεί σημαντικά, τόσο από πλευράς εργασιών όσο και απορρόφησης των πόρων και βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Ακολούθησε συνάντηση στο Δημαρχείο Ρόδου, με τον Δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη και τους συνεργάτες του, όπου και συζητήθηκε εκτενώς η Προγραμματική Σύμβαση για την Μεσαιωνική Πόλη με τον Δήμο Ρόδου και συμφωνήθηκε ότι η αξιοποίηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, συνιστά μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη στήριξη της Προγραμματικής Σύμβασης, επεκτείνοντας το αντικείμενο και του στόχους αυτής.

Με την ευκαιρία της συνάντησης στην Περιφέρεια, η Υπουργός Πολιτισμού και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου ανάδειξης του πρωτελλαδικού νεκροταφείου βρεφών στην Αστυπάλαια, προϋπολογισμού 1,3 εκ. €.

Συμφωνήθηκε, επίσης, η επόμενη ομάδα έργων που αφορούν στο νησί της Ρόδου, εστιάζοντας στη Λίνδο και στο κέντρο της πόλης της Ρόδου (Μανδράκι).

Με δεδομένη τη σημασία του πολιτισμού ως κρίσιμου μεγέθους για την τοπική και εθνική οικονομία, καθώς στο Αιγαίο βρίσκεται το 30% του πολιτιστικού αποθέματος της Μεσογείου, ο κ. Χατζημάρκος και η κα Μενδώνη συμφώνησαν να υπάρξει και νέα συνάντησή τους το επόμενο διάστημα στη Σύρο, για να εξετάσουν από κοντά τα ζητήματα της Ερμούπολης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:
«Κάθε συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, έχει συμπέρασμα, αποτέλεσμα και παραγωγή έργου.

Χθες το βράδυ, στο γραφείο μας στην Ρόδο, είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε την Υπουργό Πολιτισμού και να προχωρήσουμε σε μια ακόμα συμφωνία ομάδας έργων στα οποία θα συνεργαστούμε για την υλοποίηση τους.

Η συνεργασία μας μέχρι σήμερα έχει αποδώσει υπέροχα έργα στα νησιά μας και συνεχίζεται με ακόμα υψηλότερους στόχους, αφού και η Περιφέρεια μας έχει σταθερά ψηλά στην ατζέντα της την ανάδειξη της μοναδικής πολιτιστικής της ταυτότητας.

Δουλειά με σχέδιο, συνεργασίες με σεβασμό, στόχοι με προτεραιότητες, είναι η συνταγή της εξόδου από την αγωνία και της αξιοποίησης κάθε ευκαιρίας».

(Visited 45 times, 1 visits today)