Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου: Ζητά την αποπομπή περιφερειακού συμβούλου που στηρίζει την Χρυσή Αυγή

Newsroom
09/10/2020 4:32
  •  
  •  
  •  

 

Αναφορά προς τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Δεληγιάννη, με την οποία ζητά την αποπομπή του περιφερειακού συμβούλου που στήριξε τη Χρυσή Αυγή κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου.

Την αναφορά, η οποία κοινοποιήθηκε στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, υπογράφουν οι Ντουνιαδάκης Γιάννης (επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης), Ροκονίδα Ηλέκτρα και Σιγάλας Βαγγέλης, ζητώντας τον αποκλεισμό του συμβούλου της παράταξης «Ελληνική Αυγή» από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αναλυτικά, η αναφορά έχει ως εξής:

Με βάση και την επίσημη καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” (ΧΑ) και την ανάδειξή της ως εγκληματική οργάνωση από το τριμελές Εφετείο, απαιτείται σήμερα η συνολικότερη απομόνωση της ίδιας, όπως και κάθε μιας από τις “παραφυάδες” της! Η ανάγκη αυτή είναι μεγάλη, καθώς με τις μέχρι τώρα αποφάσεις του δικαστηρίου και τις επόμενες που θα ακολουθήσουν σε βάρος του εγκληματικού αυτού μορφώματος, δεν λήγει συνολικά η υπόθεση φασισμός – ναζισμός.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση ήμασταν σταθερά η μόνη πολιτική δύναμη στο Νότιο Αιγαίο, που αναδεικνύαμε την πολιτική καταδίκη και απομόνωση της ΧΑ και της παράταξης “Ελληνική Αυγή”, την με κάθε τρόπο παρεμπόδιση της παρουσίας και της δράσης της, τον αποκλεισμό της από θέσεις ευθύνης κλπ, πάρα και ενάντια στο θεσμικό αστικό πλαίσιο που τους επέτρεπε, ως “εκλεγμένη” δύναμη στο Περιφερειακό συμβούλιο, να συγκαλύπτουν την εγκληματική τους ταυτότητα και φυσιογνωμία.

Με το σκεπτικό αυτό απαιτούμε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες, ώστε:
α) Στην περίπτωση που υπάρχει, να πάψει κάθε είδους διευκόλυνση και υποστήριξη στην παράταξη και τον σύμβουλο του ψηφοδελτίου της παράταξης “Ελληνική Αυγή”.

β) Με συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου να αποφασιστεί ο αποκλεισμός και η αποπομπή του από αυτό, όπως και κάθε αναπληρωματικού μέλους.

γ) Να παύσει πλέον το προεδρείο να του αποστέλλει πρόσκληση συμμετοχής στις συνεδριάσεις του.

(Visited 72 times, 1 visits today)