Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον αείμνηστο Δ. Κρεμαστινό στον Αρχάγγελο ο Γιώργος Χατζημάρκος

Newsroom
26/10/2020 16:43
 
 
 

Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον αείμνηστο Καθηγητή Ιατρικής, Υπουργό και Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρη Κρεμαστινό, συμμετείχε το Σάββατο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε η Τοπική Κοινότητα Αρχαγγέλου, η Δημοτική Ενότητα και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη και παρέστησαν ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου Γρηγόρης Ρουμάνης, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και μεγάλος αριθμός συγχωριανών του.

Παρουσία και της συζύγου του κας Τζένης Κρεμαστινού, το απόγευμα του Σαββάτου έγινε η ονοματοδοσία του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου σε «Δημήτρης Κρεμαστινός» και ακολούθησαν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης του 1ου Δημοτικού Σχολείου, δωρεά της συζύγου του αείμνηστου καθηγητή.

Στην ομιλία του στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια θα χορηγήσει δύο υποτροφίες για σπουδές στην Ιατρική, στο όνομα του Δημήτρη Κρεμαστινού, μέσω του Δωδεκανησιακού Ιδρύματος Υποτροφιών.

«Οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο αν ξεχαστούν. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός υπηρέτησε με συνέπεια τον ευγενή χώρο της Ιατρικής επιστήμης και τον σκληρό χώρο της πολιτικής. Άφησε το αποτύπωμα του και αναγνωρίστηκε και από τους δύο χώρους και από την κοινωνία την ίδια» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος.

Χθες Κυριακή μετά την τέλεση της Θείας λειτουργίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ Κυρίλλου, τελέστηκε το εξάμηνο μνημόσυνο του Δημήτρη Κρεμαστινού και ακολούθησε ονοματοδοσία δρόμου, καθώς και τα αποκαλυπτήρια προτομής.

(Visited 85 times, 1 visits today)