Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου: «Ζωτικής σημασίας θέμα η μεταφορά μαθητών εν μέσω πανδημίας»

Newsroom
29/10/2020 12:18
  •  
  •  
  •  

 

Στο πλευρό της Ένωσης Γονέων Ρόδου τάχθηκε η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» του Μανώλη Γλυνού, συμμεριζόμενη τα αιτήματα της Ένωσης που αφορούσαν τόσο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτίρια του νησιού, όσο και στη μεταφορά μαθητών.

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας υποστήριξε ότι, για ακόμη μια φορά, η Περιφερειακή Αρχή αρκέστηκε μόνο στην επίθεση, χωρίς να δώσει ουσιώδεις απαντήσεις, αντιμετωπίζοντας τους πολίτες ως «εχθρούς και πολιτικούς αντιπάλους».

Ας σημειωθεί ότι, μέσω του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου, εκπαιδευτικού Χρήστου Μπάρδου, η Περιφέρεια εξέφρασε την άποψη ότι η πρόσφατη διαμαρτυρία των εκπροσώπων της Ένωσης Γονέων εμπίπτει στα όρια του λαϊκισμού και «υποκινήθηκε από πολιτικά κίνητρα», σε μια προσπάθεια «να μηδενίσουν και να ακυρώσουν τις πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής».

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέφρασε η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου»:

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη επίθεσης της περιφερειακής αρχής σε φορέα του τόλμησε τόσο να εκφράσει άποψη, όσο και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Αυτή τη φορά, στόχος δεν ήταν κάποια από τις παρατάξεις της μειοψηφίας αλλά η Ένωση Γονέων των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που πρόσφατα πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφέρειας και έθεσε τα αιτήματα της.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η αρμόδια αρχή (στην προκειμένη περίπτωση η περιφερειακή) στην οποία προσφεύγουν οι διαμαρτυρόμενοι παραλαμβάνει το σχετικό ψήφισμα και δίδει απάντηση για τα αιτήματα. Αντί αυτού η Ένωση Γονέων δέχθηκε την απάντηση, μαζί με επίθεση. Βρέθηκε στο εδώλιο, κατηγορούμενη ότι διεκδικεί το καλύτερο για τα παιδιά που είναι το μέλλον αυτού του τόπου υποκινούμενη από πολιτικά κίνητρα.

Εν συνεχεία, στα πλαίσια της γνώριμης πλέον τακτικής, απάντηση επί τις ουσίας δεν δόθηκε για την μεταφορά των μαθητών. Και στο δεύτερο αίτημα που είχε να κάνει, με την αύξηση των κονδυλίων για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων απάντηση δεν δόθηκε.

Εν καιρώ πανδημίας, η μεταφορά των μαθητών είναι ζωτικής σημασίας θέμα και όχι ζήτημα για πολιτική αντιπαράθεση.
Αντί επιθέσεως, ας απαντήσει επί της ουσίας η Περιφερειακή αρχή στα θέματα που έθεσαν οι γονείς.

Δεν είναι οι πολίτες εχθροί, ούτε και πολιτικοί αντίπαλοι που πρέπει να εξοστρακιστούν. Είναι μέλη της κοινωνίας που μάχονται για το καλό των παιδιών που είναι το μέλλον αυτού του τόπου και διεκδικούν για αυτά το καλύτερο.

Η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου τάσσεται στο πλευρό της Ένωσης Γονέων και διεκδικεί μαζί τους απαντήσεις και κυρίως λύσεις στα θέματα που έθεσαν.

Επιπλέον, με επιστολή που έχει στείλει στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ζητά την συζήτηση του θέματος στην συνεδρίαση του Σώματος.

(φωτό αρχείου)

(Visited 51 times, 1 visits today)
Latest Post