Ποια εφημερίδα έδωσε «βήμα» σε μαθητές του Αιγαίου για να γίνουν δημοσιογράφοι

Newsroom
09/12/2020 11:38
 
 
 

Συνεχίζοντας το ταξίδι του στις περιφέρειες της Ελλάδας, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου το «ΒΗΜΑ» «δένει» στο λιμάνι του Καστελλόριζου.

Είναι ένα ταξίδι που ξεκίνησε με στόχο η εφημερίδα να ανοίξει τις σελίδες στα σχολεία της χώρας, προσφέροντας στους μαθητές τους τη δυνατότητα να χτίσουν τη δική τους εφημερίδα. Μια πλήρη και ολοκληρωμένη εφημερίδα, τεχνικά και τυπογραφικά άρτια, με ξεχωριστό περιεχόμενο, όπου οι μαθητές θα καταθέτουν τους προβληματισμούς, τις σκέψεις, τις ιδέες και τις αγωνίες τους, με τη φλόγα και τον ενθουσιασμό της νιότης τους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ακριτικού νησιού ανέλαβαν την σύνταξη της μαθητικής τους εφημερίδας, ενώ αρωγός στην προσπάθειά τους αυτή είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία έθεσε υπό την αιγίδα της το εκδοτικό τους εγχείρημα.

«Το ΒΗΜΑ του ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ» θα συμπεριληφθεί ως ένθετο στο κύριο σώμα της εφημερίδας και θα κυκλοφορήσει πανελλαδικά με το «ΒΗΜΑ της Κυριακής» την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, με τα εξής θέματα:

*Ντριιιν»: Οι «πρωτιές» που είχε ο φετινός Αγιασμός με το άνοιγμα των σχολείων στο νησί μας: μάσκες, οι μισοί μέσα-οι μισοί έξω, η ΠτΔ, κανάλια, επίσημοι, δώρα.

*Το κύριο άρθρο από την κυρία Μπέττυ Μούζακ, εκπαιδευτικό και υπεύθυνη ύλης της εφημερίδας.

*Το μοναδικό μουσείο γρίφων στην Ελλάδα που εδράζεται στο Καστελλόριζο. Συνέντευξη με τον ιδιοκτήτη του.

*Μέρες αθλητισμού: Ο Θοδωρής Αχλαδιώτης περιγράφει την εμπειρία του από την 3η πανελλήνια μέρα σχολικού αθλητισμού που διοργανώθηκε με σύνθημα: «Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας. Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους».

*Αντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών του 2004 επισκέφθηκαν το νησί, έπαιξαν μπάλα και συνομίλησαν με τους μαθητές οι οποίοι και περιγράφουν τις εντυπώσεις του από αυτή τη συνάντηση.

*«Ένας θησαυρός στο υπόγειο»: Τι έκρυβαν οι τρεις βαλίτσες που βρέθηκαν στο υπόγειο του σχολείου! (παλιά γραφομηχανή, σύστημα αναπαραγωγής ήχου του ΄60, κλπ.).

*Ήθη και έθιμα: »Τα Χριστούγεννα κάποτε και σήμερα».

*Πολιτισμός: Έκθεση ευζώνων, 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, 4 συναυλίες (2 στα πλαίσια του φεστιβάλ), μονόπρακτο με την Κυρά της Ρω.

*Περιβάλλον: Η θαλάσσια χελώνα μας και η διάσωση μια τραυματισμένης χελώνας. Οι φυσικές ομορφιές του νησιού, η γαλάζια σπηλιά, η σαλαμάνδρα του Καστελλόριζου.

*Λύνοντας γρίφους σε κωδικούς QR (Ιούνιος 2020).

*Γεγονότα που σημάδεψαν το νησί το 2020: Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, οι επισκέψεις πολιτικών, της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου, αντιπροσωπείας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, εκθέσεις, συνέδρια.

*Φθινοπωρινές εικόνες: βολτάροντας στο νησί ένα πρωινό του Οκτώβρη – έμφαση στο ανθρώπινο στοιχείο.

*Βραχογραφία: η απάντησή μας στην κόκκινη μπογιά που έριξαν στη σημαία μας.

*75 χρόνια από το ναυάγιο του ΕmpirePatrol- αναφορά στα γεγονότα.

*Οι συνταγές της γιαγιάς.

*Το ΒΗΜΑ προτείνει: Ταινίες, βιβλία, μουσεία, θέατρο. Ο κορωνοϊός μπορεί να περιορίζει τη φυσική μας παρουσία όχι όμως την πνευματική. Το διαδίκτυο μας προσφέρει τις εναλλακτικές λύσεις και ο Γιάννης Σμαραγδής ανοίγει «αποκλειστικά» την ταινία του «Καζαντζάκης» στο internet, προσφορά στην έκδοση της εφημερίδας των μαθητών, με κωδικό που θα τους αποσταλεί.

*Όταν τα Drones πετούν πάνω από το ακριτικό μας νησί για να καταγράψουν την μεγίστου κάλους ομορφιά του.

*Χριστουγεννιάτικες κατασκευές : Σκίτσα φιλοτεχνημένα από τα παιδιά. Μαθητές είχαν βραβευθεί δύο χρόνια πριν για αγιογραφίες που είχαν κάνει και τις δημοσιεύουν.

(Visited 76 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.