Πρόγραμμα ΝΗΣΙδΑ: 35 εκατομμύρια ευρώ για το Νότιο Αιγαίο – 10.109 επιχειρήσεις έκαναν αίτηση

Newsroom
09/12/2020 18:00
 
 
 

35 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στις επιχειρήσεις του Νοτίου Αιγαίου, μέσω του προγράμματος «ΝΗΣΙδΑ» της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, δηλαδή του προγράμματος ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19.

Αυτό έκανε γνωστό σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε (μέσω διαδικτύου) σε ΜΜΕ των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, συμπληρώνοντας ότι οι επιχειρήσεις που προχώρησαν στην υποβολή αιτήσεων ανέρχονται στις 10.109.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, την αξιολόγηση των αιτήσεων και την τελική κατάταξη, όπως και την πληρωμή, θα κάνει ο Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ), όχι όμως πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι καμία Περιφέρεια δεν έχει την δύναμη να καλύψει το σύνολο των αιτήσεων, καθώς τα χρήματα που θα διατεθούν, «προέρχονται από μελλοντικούς πόρους και όχι από πόρους που μας περισσεύουν».

Τέλος, υπενθύμισε ότι πρώτη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχώρησε στην θέσπιση διακριτού χώρου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα για τις μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου και τον χώρο της εστίασης.

Σημειώνετια ότι το πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ» εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014-2020», στον Άξονα 1 «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας» και στον Θεματικό Στόχο «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

(Visited 265 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*