Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ν. Αιγαίου: Θετική η αποτίμηση της αντιπυρικής περιόδου 2020

φωτιά Σκαδό
Newsroom
16/12/2020 20:26
 
 
 

 

Με θετικό πρόσημο «έκλεισε» η φετινή αντιπυρική περίοδος, όπως έκανε γνωστό η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ν. Αιγαίου.

Με αφορμή την επίσκεψη του Επιχειρησιακού Συντονιστή Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, Υποστρατήγου Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννη Σταμούλη στις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ν. Αιγαίου στη Σύρο, έγινε απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2020, καθώς και προετοιμασία της επόμενης.

Έτσι, κατά το χρονικό διάστημα από 1η Μαΐου έως 30 Οκτωβρίου 2020, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τις εξής πυρκαγιές:

*53 αγροτοδασικές πυρκαγιές στις Κυκλάδες, με καιόμενη έκταση 10.718 στρέμματα.

*71 αγροτοδασικές πυρκαγιές στα Δωδεκάνησα, με καιόμενη έκταση 1.196 στρέμματα.

Το γενικό σύνολο των πυρκαγιών σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ανέρχεται σε 124, με συνολική καιόμενη έκταση 11.914 στρέμματα.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, στη θετική αποτίμηση συνέβαλε, επίσης, η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων σε όλο το Νότιο Αιγαίο, με την πρόσληψη 100 νέων πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης και την ίδρυση 7 νέων Εποχικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η τοποθέτηση πυροσβεστικού ελικοπτέρου για πρώτη φορά στις Κυκλάδες με έδρα τη Νάξο, καθώς κι ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου με αερομεταφερόμενο προσωπικό με έδρα τη Σάμο, για την κάλυψη και αντιμετώπιση περιστατικών σε ολόκληρο το Αιγαίο.

(Visited 98 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*