Την μετάβαση υγειονομικών στα μικρά και ακριτικά νησιά για τον εμβολιασμό των κατοίκων προτείνει ο Μάνος Κόνσολας

konsolas manos
Newsroom
12/01/2021 17:02
 
 
 

Την οργάνωση και μετάβαση επί τόπου ομάδων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που θα αναλάβουν να διεκπεραιώσουν, με τον κατάλληλο εξοπλισμό, το έργο του εμβολιασμού των κατοίκων μικρών και ακριτικών νησιών πρότεινε ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας.

Αν και η πρόταση του κ. Κόνσολα αφορά στα νησιά Τήλος, Νίσυρος, Λειψοί, Χάλκη, Καστελλόριζο, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Κάσος, Τέλενδος, Αρκιοί και Ψέριμος, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλα μικρότερα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, καθώς εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν στα μεγαλύτερα νησιά.

Ο Μάνος Κόνσολας πρότεινε να προταχθεί ο εμβολιασμός των κατοίκων στα προαναφερόμενα ακριτικά νησιά, ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας, επισημαίνοντας παράλληλα τις ιδιαιτερότητες και την έλλειψη υποδομών, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενη σκέψη για μετακίνηση των κατοίκων αυτών των νησιών σε μεγαλύτερα νησιά προκειμένου να εμβολιαστούν. Κι αυτό, διότι πέρα από τους κινδύνους που εγκυμονούν οι μετακινήσεις σε αυτή τη συγκυρία, είναι δεδομένη η δυσκολία μετακίνησης στο νησιωτικό χώρο,καθώς και η οικονομική επιβάρυνση των πολιτών.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε ήδη την πρότασή του στο Υπουργείο Υγείας, αλλά και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο θα πρέπει να διαθέσει πλωτά αλλά και εναέρια μέσα για να μεταβεί στα νησιά το υγειονομικό προσωπικό που θα προχωρήσει στον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, η πρόταση του κ. Κόνσολα αντιμετωπίζεται θετικά από το Υπουργείο Υγείας και αναμένεται να υπάρξει σχετική ενημέρωση το επόμενο διάστημα.

Σε δήλωσή του, ο Μάνος Κόνσολας ανέφερε: «Οι κάτοικοι στα μικρά και ακριτικά νησιά πρέπει να νιώσουν κοντά τους το Κράτος. Η Πολιτεία οφείλει να δείξει ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν, ειδικά συνεργεία θα πρέπει να μεταβούν εκεί και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των πολιτών στον τόπο κατοικίας τους.

Μεταφορά και συντήρηση των εμβολίων σε αυτά τα νησιά δεν μπορεί να γίνει με τον ίδιο τρόπο που θα γίνει στην ηπειρωτική χώρα ή στα μεγαλύτερα νησιά που υπάρχουν οι υποδομές. Για αυτό και θα πρέπει να σχεδιαστεί ειδική επιχείρηση για τον εμβολιασμό των κατοίκων σε αυτά τα νησιά, ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας ή άλλων προτεραιοτήτων.

Στην προσπάθεια αυτή είναι απαραίτητη η συνεργασία και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για αυτό το σκοπό ενημέρωσα ήδη τόσο τον Υπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο όσο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνο Φλώρο».

(Visited 85 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*