Ανακοίνωση Κόκκινου για αποστολή «ψευδώς θετικών rapid tests» από την Περιφέρεια (και) στην Πάτμο

Newsroom
21/01/2021 11:19
  •  
  •  
  •  

Να διερευνήσουν το θέμα αποστολής «ψευδώς θετικών rapid tests» από την ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε Πάτμο και Λειψούς καλεί το Υπουργείο Υγείας και την Υ.Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων ο περιφερειακός σύμβουλος Χαράλαμπος Κόκκινος.

Ο κ. Κόκκινος, με ανακοίνωσή του (η οποία δημοσιεύθηκε στο rodiaki.gr), κατηγορεί την περιφερειακή αρχή για λαϊκισμό και επικοινωνιακά τεχνάσματα, ευελπιστώντας το «γαϊτανάκι» των προβλημάτων να μην παρουσιαστεί και σε άλλα νησιά.

 

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης του κ. Κόκκινου

«Ψευδώς θετικά rapid tests διαπιστώθηκαν και στην Πάτμο σε ποσότητες που στάλθηκαν από την ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Θυμίζουμε ότι το ίδιο είχε συμβεί και στους Λειψούς δημιουργώντας ταραχή, σύγχυση και επιπλέον οικονομική επιβάρυνση μέχρι τελικά να αποδειχθεί σε νέα εξέταση ότι οι συμπολίτες μας ήταν-ευτυχώς- αρνητικοί στον Covid-19!

Σε ανακοίνωσή της – που δεν διαψεύστηκε από κανένα φορέα – η Ένωση Ιατρών Κρατικού Θεραπευτηρίου-Νοσοκομείου Λέρου, Κ.Υ. Πάτμου-Π.Π.Ι. Λειψών και Αγαθονησίου (δηλαδή «οι ήρωες πίσω από τις μάσκες») επισημαίνει ότι το πρόβλημα με τα rapid test της Περιφέρειας παρουσιάστηκαν και στους Λειψούς και στην Πάτμο και ελπίζουμε το «γαϊτανάκι» των προβλημάτων που δημιουργούν να μην υπάρξει και σε αλλά νησιά!

Η προάσπιση της δημόσιας υγείας πρέπει να αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα και όχι με λαϊκισμό και επικοινωνιακά τεχνάσματα. Οι εικόνες παράδοσης υγειονομικού υλικού και τα «διθυραμβικά» δελτία τύπου αντικαταστάθηκαν με… τη σιωπή από την ηγεσία της Π.Ν.Α.

Με δεδομένο ότι – μετά τις αναφορές και την ανάδειξη του προβλήματος – δεν έχει γνωστοποιηθεί καμία ενέργεια για διευθέτησή του από τον κ. Χατζημάρκο και τους συνεργάτες του στην Π.Ν.Α. καλούμε:
*τις ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας και της Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Νήσων να ασχοληθούν και να διερευνήσουν το θέμα, ακούγοντας τις απόψεις των ιατρών (που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας) και από αυτούς/ες που αγωνιούμε και αγωνιζόμαστε για το δημόσιο συμφέρον και δεν είμαστε «υποταγμένοι» σε οικονομικά συμφέροντα και στον “ωχαδερφισμό”».

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» – Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου/ Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.

(Visited 46 times, 1 visits today)