Την κήρυξη του Δήμου Πάτμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο Περιφερειάρχης

Newsroom
02/02/2021 15:53
 
 
 

Με κατεπείγον αίτημα προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος ζητά την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας του Δήμου Πάτμου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, αντιδρώντας άμεσα στο σχετικό αίτημα του Δήμου Πάτμου.

Συγκεκριμένα, στο κατεπείγον έγγραφο του Περιφερειάρχη προς τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου αναφέρεται ότι, κατά την 1η Φεβρουαρίου 2021, εκδηλώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους που έπληξαν τον Δήμο Πάτμου.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν πλημμύρες, κατολισθήσεις, καταπτώσεις πρανών, ολισθήσεις γαιών, υποσκαφές τοίχων αντιστήριξης καθώς και εκτεταμένες ζημιές και καταστροφές στο οδικό δίκτυο της Πάτμου, αλλά και καταστροφές σε οικισμούς του Δήμου σε διάφορες θέσεις.

Επειδή, όπως επισημαίνεται στο αίτημα του Περιφερειάρχη, για την αντιμετώπιση της κατάστασης απαιτείται ειδικός συντονισμός και κινητοποίηση δυναμικού και μέσων επιπλέον του διατιθέμενου υπό κανονικές συνθήκες, αλλά και λόγω και των ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ολόκληρου του Δήμου Πάτμου της Π.Ε. Καλύμνου κρίνεται επιβεβλημένη.

(φωτό: dimokratiki.gr)

(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*