Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: «Αναγκαίος ο – κατά προτεραιότητα – εμβολιασμός των εκπαιδευτικών»

Newsroom
08/02/2021 15:03
 
 
 

 

Άμεση προτεραιότητα χαρακτηρίζει τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών η Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, δεδομένου ότι αποτελεί κατηγορία εργαζομένων που βρίσκεται σε κλειστούς χώρους 30 τ.μ. μαζί με άλλα 25 άτομα για 45 λεπτά της ώρας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, οι συνθήκες αυτές ευνοούν την διασπορά του κορωνοϊού, στην περίπτωση που κάποιος μαθητής ή εκπαιδευτικός είναι ασυμπτωματικός, ειδικά τώρα που η βρετανική μετάλλαξη εξαπλώνεται ραγδαία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου:

Καθημερινά οι εκπαιδευτικοί μπαίνουν ανά ώρα διδασκαλίας σε τμήματα 25 ατόμων τουλάχιστον. Οι εκπαιδευτικοί, την επόμενη ώρα, αλλάζουν τμήμα κ.ο.κ.

Αντιλαμβάνεται κάποιος ότι ο εκπαιδευτικός μπορεί να μολυνθεί από μαθητές και αυτός με την σειρά να μολύνει άλλα παιδιά.

Μάλιστα, η νέα μετάλλαξη του SARS-CoV-2 εξαπλώνεται ραγδαία, εκτός από την Βρετανία και στον υπόλοιπο κόσμο. Η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού είναι επιθετική τόσο στα παιδιά, όσο και στους ενήλικες, σύμφωνα με βρετανικές μελέτες. Μάλιστα η νέα μετάλλαξη θεωρείται κατά 70% πιο μεταδοτική.

Ας μη ξεχνάμε ότι ο κορωνοϊός SARS-CoV-2, αν και νέος ιός, μέσα σε ένα χρόνο από την εμφάνισή του επηρέασε δραματικά τις ζωές όλων των ανθρώπων, αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Επειδή, λοιπόν, οι εκπαιδευτικοί συγχρωτίζονται καθημερινά με πάρα πολλά άτομα αποτελεί άμεση προτεραιότητα ο εμβολιασμός τους.

(Visited 37 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*