Μανώλης Γλυνός και «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» στο πλευρό των επαγγελματιών της εστίασης

Τα κλειδιά της εστίασης
Newsroom
11/02/2021 13:32
 
 
 

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα που δίνει ο κλάδος της εστίασης εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» κ. Μανώλης Γλυνός, δηλώνοντας ότι «οδηγείται στον Καιάδα» εξαιτίας των κυβερνητικών μέτρων.

Σύμφωνα με τον κ. Γλυνό, για να εξασφαλιστεί η επιβίωση του κλάδου και να συνεχιστεί η λειτουργία των επιχειρήσεων δεν χρειάζεται «κρατική ελεημοσύνη», αλλά γενναία μέτρα και ουσιαστική στήριξη.

Η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» έχει ως εξής:

Ο τομέας της εστίασης σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες οδηγείται στον Καιάδα, εξαιτίας των μέτρων που αποφάσισε και εφάρμοσε η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Με τα συνεχόμενα lockdown, εν ολίγοις με τα πειράματα, οι εστιάτορες έχουν οδηγηθεί σε τραγικά αδιέξοδα.

Τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων εστίασης από την κυβέρνηση δεν λύνουν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Την αγωνία τους για το αύριο του κλάδου έχουν εκφράσει στη διάρκεια της πανδημίας οι εστιάτορες στον κ. Γλυνό, ζητώντας στήριξη ώστε ο αγώνας τους να έχει αποτέλεσμα και να μην αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο.

Για να επιβιώσει ο κλάδος, όπως τόνισε ο κ. Γλυνός, χρειάζονται γενναία μέτρα και όχι απλά και μόνο αναβολές στις πληρωμές.

Ο κ. Γλυνός, με αφορμή την διαμαρτυρία των εστιατόρων, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δεν μας λέει τίποτε, η απαλλαγή από την καταβολή των ενοικίων για τα καταστήματα και τον Μάρτιο, η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ σε καφέ και μη αλκοολούχα ποτά, έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η κάλυψη του μισθολογικού κόστους με τις αναστολές από την κυβέρνηση.

Οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων εστίασης συνεχίζουν να “τρέχουν” και το πάγωμα τους, δεν ωφελεί τους επιχειρηματίες που θα βρεθούν αργότερα αντιμέτωποι με ένα βουνό χρεών. Αυτό δεν είναι λύση στο πρόβλημα. Λύση είναι, η απαλλαγή τους από τις υποχρεώσεις.

Το ζητούμενο δεν είναι να έχουμε επιχειρήσεις στην εντατική, αλλά επιχειρήσεις υγιείς που θα λειτουργούν. Έτσι θα απασχολούνται και θα αμείβονται οι εργαζόμενοι όπως πρέπει και δεν θα είναι αναγκασμένοι να ζουν, με την κρατική ελεημοσύνη των 534 ευρώ. Είμαστε δίπλα στους εστιάτορες και απαιτούμε τη γενναία και ουσιαστική στήριξη τους από την κυβέρνηση».

(Visited 46 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*