Χ. Κόκκινος: «Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια για την ομαλή διεξαγωγή των εθνικών εκλογών»

admin
23/01/2015 19:48
 
 
 

Τα ΜΜΕ της Ρόδου ενημέρωσε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος σχετικά με τις ενέργειες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Ο κ. Κόκκινος επισήμανε τη σημαντική δουλειά που της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ευχαρίστησε τα στελέχη της που απασχολούνται στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής (39 άτομα συμπεριλαμβανομένων και αυτών στα  Επαρχεία), τα οποία – όπως είπε – εργάζονται εντατικά ώστε να υπάρξει άρτια προετοιμασία, λόγω πιθανών αντίξοων καιρικών συνθηκών τη συγκεκριμένη ημέρα.

«Όλες τις προηγούμενες ημέρες έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και παρεμβάσεις ώστε να φθάσουν έγκαιρα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στα νησιά μας (συνεχίζεται η προσπάθεια σε Λειψούς, Αρκούς, Αγαθονήσι καθώς λόγω της κακοκαιρίας δεν έχουν φθάσει εκεί ακόμα)» δήλωσε ο κ. Κόκκινος, επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι τόσο τα ψηφοδέλτια, όσο και το σύνολο του εκλογικού υλικού έχει φθάσει έγκαιρα  στους Δήμους και στα εκλογικά τμήματα.

Επίσης έχουν σταλεί επιστολές στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης, καθώς και στο Λιμενικό Σώμα, ώστε – αν χρειαστεί – να συνδράμουν με σκάφη και ελικόπτερα Super Puma για την έγκαιρη μεταφορά των δικαστικών αντιπροσώπων.

Ο κ Χ. Κόκκινος αναφέρθηκε στη σημερινή επιτυχημένη δοκιμαστική λειτουργία που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας για την έγκυρη και έγκαιρη μετάδοση των αποτελεσμάτων το βράδυ των εκλογών και τόνισε ότι αυτά θα καταχωρούνται τόσο στην εταιρεία Singular (που ανέλαβε το έργο της μετάδοσης των αποτελεσμάτων πανελλαδικά), όσο και στα τερματικά της Περιφέρειας.

Επίσης, σημείωσε ότι έγινε έκκληση στους δικαστικούς αντιπροσώπους για την έγκαιρη – από την πλευρά τους – αποστολή των αποτελεσμάτων καθ’ όλη την διάρκεια της βραδιάς των εκλογών και διαβεβαίωσε ότι τα στελέχη της Περιφέρειας θα εργαστούν αδιάκοπα για να τηρηθούν στο ακέραιο οι διαδικασίες που προβλέπονται για την ασφαλή μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Τέλος, δεν παρέλειψε να τονίσει την αναγκαιότητα της – όσο το δυνατόν -μαζικότερης προσέλευσης στις κάλπες, παρά τις πιθανές δυσκολίες μετακίνησης σε ενδεχόμενο κακών καιρικών συνθηκών, ώστε «με ώριμη σκέψη και υπευθυνότητα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να εκφραστούν δημοκρατικά για το μέλλον του τόπου».

Σημειώνεται ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το πού ψηφίζουν μέσω του ηλεκτρονικού συνδέσμου http://www.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.htm

(Visited 23 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*