Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου: «Οι “δρόμοι” της κερδοφορίας δεν μπαίνουν σε lockdown»

Newsroom
22/02/2021 7:52
  •  
  •  
  •  

Αντίθετη στην «δρομολογούμενη ιδιωτικοποίηση» του έργου συντήρησης του οδικού δικτύου των νησιών της Περιφέρειας εμφανίζεται η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου.

Όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της, για το αναγκαίο αυτό έργο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί το μόνιμο προσωπικό της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, εξοικονομώντας χρήματα και όχι να καταλήξει με διαδικασίες fast track σε ιδιώτες, οι οποίοι θησαυρίζουν σε βάρος του λαού.

Αναλυτικά, το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της περιφερειακής παράταξης του ΚΚΕ έχει ως εξής:

Πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ πρόκειται να πάρουν ιδιωτικές εταιρείες μέσω εργολαβιών για τη συντήρηση του οδικού δικτύου επί τριετία, στα Δωδεκάνησα. Ακολουθεί αντίστοιχη αντιμετώπιση των Κυκλάδων.

Οι δεκατρείς σχετικές μελέτες, που αριθμούν πάνω από 4.000 σελίδες και αφορούν σ’ ένα σημαντικό έργο για τα νησιά, η Περιφερειακή Αρχή εκτίμησε ότι μία μέρα ήταν αρκετή για τους περιφερειακούς συμβούλους, για να εκφράσουν γνώμη στην Οικονομική επιτροπή. Πρόκειται για πλήρη απαξίωση της σχετικής συζήτησης, που όμως δεν συμβαίνει πρώτη φορά.

Ήδη το αναγκαίο αυτό έργο είχε δρομολογηθεί με διαδικασίες fast track να καταλήξει σε ιδιώτες. Οι λόγοι είναι ευνόητοι και βασίζονται στο ερώτημα ποιοι ωφελούνται τελικά από αυτές τις προδιαγεγραμμένες πολιτικές ενέργειες;

Η Περιφερειακή Αρχή έπρεπε ν’ αξιοποιήσει τις μελέτες και να τις υλοποιήσει με δικό της μόνιμο προσωπικό για την οδική ασφάλεια όλων των νησιών μας. Οι γυμνές από προσωπικό υπηρεσίες, γίνονται συνεχώς άλλοθι για την ανάθεση των δημοσίων έργων σε επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι τελικά θησαυρίζουν σε βάρος του λαού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε «παρών» για την έγκριση των πιο πάνω μελετών, όχι γιατί διαφώνησε με τις συγκεκριμένες μελέτες αλλά για τη δρομολογούμενη ιδιωτικοποίηση του έργου.

Έκρινε ότι το δημόσιο συμφέρον μπορεί να διασφαλιστεί μέσα από ένα οργανωμένο κεντρικό σχεδιασμό για το οδικό δίκτυο στα νησιά, με αξιοποίηση μόνιμου προσωπικού της ΠΝΑι, εξοικονομώντας εκτός των άλλων και το κέρδος του επιχειρηματία. Ένα σχεδιασμό που θα στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών των νησιωτών, στη σωστή ανάπτυξη του δικτύου, κατασκευή, σήμανση και διασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής μας.

Ο τραγικός απολογισμός των τροχαίων ατυχημάτων στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επί συνεχή έτη, είναι γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάληψη όλων των αναγκαίων μέτρων από την Περιφέρεια, χωρίς όμως να γίνεται ευκαιρία για κερδοφορία επιχειρηματιών που κατασκευάζουν με κριτήριο το κέρδος.

Για το θέμα της επισκευής του κτιρίου που στεγάζει το Κτηματολόγιο στη Ρόδο, η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου θεωρεί ότι είναι στην απόλυτη ευθύνη του Υπουργείου Δικαιοσύνης η εξεύρεση κατάλληλου κτιρίου για τη μεταφορά του αρχείου της υπηρεσίας με ευθύνη των εργαζομένων στο Κτηματολόγιο, έως ότου επισκευαστεί και αποκατασταθεί πλήρως η ασφαλής λειτουργία του.

(Visited 31 times, 1 visits today)