Δήλωση Σαντορινιού για τον εκτός σειράς εμβολιασμό του Περιφερειάρχη: «Αναμένουμε πειστικές απαντήσεις»

santorinios synenteyxi
Newsroom
25/02/2021 11:34
 
 
 

Να δοθούν άμεσα οι πρέπουσες πειστικές εξηγήσεις και να σταματήσει η προσπάθεια συγκάλυψης των γεγονότων, ζήτησε ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός, αναφορικά με τον, εκτός σειράς, εμβολιασμό του Γιώργου Χατζημάρκου.

Σε δήλωση του, ο κ. Σαντορινιός χαρακτηρίζει προκλητική τη συμπεριφορά του Περιφερειάρχη, καθώς – όπως υποστηρίζει – όχι μόνο εμβολιάστηκε παράτυπα, αφήνοντας εκτός λίστας εμβολιασμού δύο μόνιμους κατοίκους της Χάλκης που το δικαιούνταν, αλλά και γευμάτισε σε ψαροταβέρνα του νησιού, παραβιάζοντας έτσι κάθε υγειονομικό περιορισμό.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Σαντορινιού:

«Τα ρεπορτάζ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον εμβολιασμό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργου Χατζημάρκου, στη Χάλκη, παραβιάζοντας τη σειρά της προβλεπόμενης διαδικασίας, προκαλούν το κοινό αίσθημα και δημιουργούν πολλά ερωτηματικά στους πολίτες. Δυστυχώς, οι μέχρι τώρα εξηγήσεις που δόθηκαν από τον ίδιο, όχι μόνο δεν έχουν κανένα ψήγμα αλήθειας, αλλά προσβάλλουν κάθε πολίτη που αγωνιά για το μέλλον της πανδημίας και την υγεία της οικογένειάς του.

Όπως μαρτυρούν οι υπεύθυνοι της διαδικασίας, ο κ. Χατζημάρκος είχε καταχωρηθεί από την προηγούμενη μέρα στη λίστα εμβολιασμού του Ιατρείου της Χάλκης και επομένως η μετάβαση του στο νησί δεν έγινε για υπηρεσιακούς λόγους, όπως ο ίδιος ψευδώς αναφέρει, αλλά μόνο και μόνο για να εμβολιαστεί, εκτός σειράς! Ταυτόχρονα όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Χάλκης, τουλάχιστον δυο μόνιμοι κάτοικοι του ακριτικού νησιού έμειναν εκτός λίστας εμβολιασμού, ενώ το δικαιούνταν, αντίθετα με όσα δηλαδή αναφέρει το Δελτίου Τύπου του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου Χάλκης.

Η προκλητική συμπεριφορά του κ. Περιφερειάρχη, που ακολουθεί κατά πόδας το παράδειγμα άλλων «ανέμελων» αρίστων της ΝΔ, είχε ως αποκορύφωμα το γεγονός ότι μετά τον παράτυπο και εκτός σειράς εμβολιασμό του, κάθισε να γευματίσει, συνοδεία συνεργατών και φίλων, σε ψαροταβέρνα του νησιού, που άνοιξε για την «περίσταση», παραβιάζοντας έτσι κάθε υγειονομικό περιορισμό!

Όπως είναι προφανές, οι συγκεκριμένες συμπεριφορές έχουν προκαλέσει τη μήνιν των πολιτών, ιδίως των νησιωτών. Αν άμεσα δεν δοθούν οι πρέπουσες εξηγήσεις και συνεχιστεί η προσπάθεια συγκάλυψης των γεγονότων με ψέματα, τότε ακόμη και η συγγνώμη που οφείλει ο κ. Περιφερειάρχης να ζητήσει, δεν θα είναι πια αρκετή».

(Visited 42 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*