Η παρουσία της Ρόδου στην τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης

admin
25/01/2015 11:58
 
 
 

Απόλυτα επιτυχημένη θεωρείται από τους εκπροσώπους του τουρισμού, Έλληνες και ξένους, η συμμετοχή της Ρόδου στη Διεθνή Εκθεση Emitt Travel Turkey 2015, η οποία διεξήχθη στη Κωνσταντινούπολη 

από τις 22 έως τις 25 Ιανουαρίου 2015.

Οι μεγάλες συμμετοχές τουριστικών πρακτόρων, απ' όλο τον κόσμο και το μεγάλο πλήθος επισκεπτών στην διοργάνωση, απέδειξαν πως δικαίως αναδεικνύεται σαν μία από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις, στην Τουρκία. Υπενθυμίζουμε ότι η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού της Κωνσταντινούπολης Emitt, συγκαταλέγεται στις πέντε κορυφαίες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο και φέτος οι συμμετοχές της ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, με περισσότερους από 5.000 εκθέτες από 71 χώρες.


Η παρουσία της Ρόδου απέσπασε ευμενή σχόλια και χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη των τελευταίων χρόνων, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στα σημαντικά για το νησί μας αποτελέσματα και τα θετικά μηνύματα, για περαιτέρω ενίσχυση του ρεύματος επισκεπτών από την Τουρκία.
 

Οι άριστες εντυπώσεις από τη συμμετοχή της Ρόδου, είναι για το νησί πηγή αισιοδοξίας και ενθάρρυνσης των προσπαθειών, που καταβάλλουν όλοι, δήμαρχος, δημοτική αρχή και τουριστικοί παράγοντες του νησιού.

Την πρώτη μέρα, την έκθεση, πέρα από τους χιλιάδες επαγγελματίες του τουρισμού, τίμησαν με την παρουσία τους μέλη τους τουρκικής κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης. Να σημειωθεί πως ο τουρισμός για τη Ρόδο από Τουρκία έκλεισε με θετικό πρόσημο για το 2014. Αυτό όμως δεν εφησυχάζει τους τοπικούς φορείς. Οι προσπάθειες για τη διαμόρφωση του τοπίου της επόμενης σεζόν, έχουν ήδη ξεκινήσει εντατικά.
 

Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, είχε προσωπικές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας κ. Abdurrahman Arici, τον Νομάρχη Κωνσταντινούπολης κ. Vasip Sahin το Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης κ. Kadir Topbas και τον Αστυνομικό Διευθυντή του νομού Κωνσταντινούπολης κ. Selami Altinok, που επισκέφθηκαν την έκθεση και το περίπτερο της Ρόδου.

Συναντήθηκε επίσης, με ιδιοκτήτες και διευθυντές των τεσσάρων μεγαλυτέρων τουριστικών πρακτορείων της Τουρκίας, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη Ρόδο και έχουν ήδη κάνει προκρατήσεις στις 3 πτήσεις της Borajet, σε εβδομαδιαία βάση, από Κωνσταντινούπολη προς Ρόδο, γεγονός που επιβεβαίωσε ο δήμαρχος στη διάρκεια νέας συνάντησης μαζί τους την τελευταία μέρα της έκθεσης.
 

Οι τουριστικοί πράκτορες συζήτησαν και για ταξίδια με καταμαράν στη Ρόδο και άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.

Η αύξηση των πτήσεων σε εβδομαδιαία βάση της αεροπορικής εταιρείας Borajet από Κωνσταντινούπολη προς Ρόδο, η προοπτική για σύνδεση της Ρόδου με την Αττάλεια, οι συμφωνίες του δημάρχου και τουριστικών φορέων της Ρόδου με εκπροσώπους των τριών μεγαλυτέρων τουριστικών πρακτορείων της Τουρκίας, Mika Tours Anny Tours και Jolly Tours, που προωθούν τουρίστες από ένα δίκτυο 1500 τουριστικών πρακτορείων της Τουρκίας, από Φετιγέ, Αττάλεια και Κωνσταντινούπολη προς τη Ρόδο και άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, είτε αεροπορικά είτε μέσω θαλάσσιου τουρισμού, ενισχύουν την αισιοδοξία για αύξηση του τουριστικού ρεύματος από Τουρκία στη Ρόδο.
 

Η συμμετοχή της Ρόδου στην Emitt 2015, αποτελεί τον προάγγελο ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος, από τη γείτονα χώρα. Όταν μάλιστα υπολογίζεται πως στην επόμενη τουριστική περίοδο, οι επισκέπτες στη χώρα μας από την Τουρκία θα ξεπεράσουν κατά πολύ, το ένα εκατομμύριο τουρίστες.

Η περαιτέρω ώθηση αναμένεται να δοθεί μετά και την φετινή παρουσία της Ρόδου μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ, καθώς και τη σειρά επαφών και εποικοδομητικών συναντήσεων του δημάρχου Ρόδου κου Φώτη Χατζηδιάκου στην Κωνσταντινούπολη με δημάρχους, επιχειρηματίες και εκπροσώπους του τουρισμού της Τουρκίας. «Είναι η μεγάλη πρόκληση που μπορούμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε, παραγωγικά και υπεύθυνα» επισημαίνει ο κ. Χατζηδιάκος.

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζεται από το δήμαρχο η ξεχωριστή συνάντηση που είχε με τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, τον οποίο επισκέφθηκε στο Φανάρι. Ο Παναγιώτατος ζήτησε από το δήμαρχο να μεταφέρει την ευλογία και την αγάπη του στους κατοίκους της Ρόδου.

Απόλυτα ικανοποιημένος από το τριήμερο ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και από τα αποτελέσματα των συναντήσεων και επαφών που είχε καθ΄ όλη τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης της Κωνσταντινούπολης, ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, μιλώντας σε τουρκικά και ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, υπογράμμισε:

«Η Ρόδος πέρα από γόνιμες επαφές και συμφωνίες, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την αξία της συνεργασίας. Είναι η στρατηγική που αποδίδει, κι αυτό φαίνεται στους αριθμούς. Η επιτυχία αυτή είναι καρπός μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια χάρη στην επίμονη θέση του Δήμου της Ρόδου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και του Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ, με αρωγό στη προσπάθεια αυτή, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και από τις αμέτρητες επισκέψεις, για την σύσφιξη των σχέσεών μας με τους γείτονες, τις προωθητικές μας ενέργειες, από την αδιάκοπή μας προσπάθεια, εντός των οικονομικών μας ορίων βέβαια, αλλά με πλεόνασμα θέλησης και κόπου. Κοιτώντας πάντα μπροστά, για το καλό του τόπου μας».

 

Πηγή : Η ΡΟΔΙΑΚΗ

 

 

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*