Στην Ρόδο το Σαββατοκύριακο ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς για το ζήτημα των δασικών χαρτών

Newsroom
08/04/2021 11:54
  •  
  •  
  •  

Στη Ρόδο αναμένεται το προσεχές Σαββατοκύριακο ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς για το ζήτημα των δασικών χαρτών.

Κατόπιν πρόσκλησης του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, ο κ. Αμυράς – συνοδευόμενος από τον Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου, καθηγητή Κωνσταντίνο Αραβώση – θα συμμετάσχει το Σάββατο σε ειδική σύσκεψη στην Περιφέρεια, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη σε Κάρπαθο, Σύμη και Χάλκη για να εξετάσουν από κοντά όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με τους δασικούς χάρτες και να δοθούν οριστικές λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες και τη δημόσια διοίκηση.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και προσωπικά ο κ. Χατζημάρκος, από το 2018 είχε ξεκινήσει ένα τεράστιο αγώνα για να παρουσιάσει τις επιπτώσεις από την ανάρτηση των δασικών χαρτών στα νησιά, στους τότε κυβερνώντες οι οποίοι ήταν ανένδοτοι, διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον απολύτως εχθρικό, ειδικά για τους νησιώτες, οι οποίοι με το Προεδρικό Διάταγμα 32/16 και με τον νόμο 4389 του 2016 βρέθηκαν ενώπιον της μεγαλύτερης απειλής στην οικονομική και κοινωνική ζωή στη σύγχρονη ιστορία τους, που ισοδυναμεί με δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας τους».

Ενόψει της επίσκεψής του στη Ρόδο, ο κ. Αμυράς, με δηλώσεις του χθες το μεσημέρι στην Τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ, εξήρε την καθοριστική συμβολή του Περιφερειάρχη στη διευθέτηση από την κυβέρνηση των προβλημάτων που έχουν προκύψει, όχι μόνο με συγκεκριμένες προτάσεις, στο πλαίσιο της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας, αλλά και με το να προτείνει ανθρώπους που έχουν γνώση του ζητήματος, να συμμετάσχουν στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου που ασχολείται με το θέμα.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: «Ο δικός μας αγώνας δεν θα είχε καμία αξία, αν δεν βρίσκαμε μια κυβέρνηση με ανοιχτά μυαλά και ανοιχτά αυτιά. Και γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που η σημερινή κυβέρνηση έχει ανοίξει αυτό το ζήτημα στη σωστή του βάση, δηλαδή να θεραπευτούν τα λάθη που υπάρχουν, χωρίς να βάζουμε τους πολίτες υποχρεωτικά την διαδικασία των αντιρρήσεων, μια χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία. Αυτό σημαίνει ισονομία και σεβασμός στον πολίτη. Γι’ αυτό λέω και δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο στην κυβέρνηση που έρχεται να αποκαταστήσει όλα όσα έγιναν από το 2016, το χρονικό ορόσημο οπότε ξεκίνησε το πρόβλημα, με το Προεδρικό Διάταγμα 32/16 και με τον νόμο 4389 του 2016. Επιτέλους, είμαστε στο σωστό δρόμο και προχωράμε αποφασιστικά για να θεραπευτεί αυτό το πολύ μεγάλο θέμα».

(Visited 46 times, 1 visits today)