Συνάντηση Ζαννετίδη με την πρόεδρο την Εθνικής Επιτροπής Οινοτουρισμού

Newsroom
19/05/2021 10:59
 
 
 

Τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονα Ζαννετίδη επισκέφθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Οινοτουρισμού, Γ.Γ. του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και πρόεδρος των Οινοποιών Αιγαίου Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Οι άξονες της συνάντησης αφορούσαν στον εθνικό σχεδιασμό οινικού τουρισμού και πιο συγκεκριμένα στην ανάπτυξη, προβολή και προώθηση των ελληνικών κρασιών, των οποίων η ποιοτική αναγνώριση τους έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις αισιόδοξες προβλέψεις, με τους δύο συνομιλητές να αποφασίζουν την εκ νέου διοργάνωση της Έκθεσης Οίνων Αιγαίου.

Επίσης, ο κ. Ζαννετίδης ενημέρωσε την κα Τριανταφυλλοπούλου για την πάγια θέση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου περί στήριξης της γαστρονομίας, της οινοπαραγωγής αλλά και της ανάδειξης και προβολής των προϊόντων που παράγονται στο Νότιο Αιγαίο. Επίσης, αναφέρθηκε και στη δυνατότητα τυποποίησης τους, έτσι ώστε να μπορούν να πουληθούν στο εξωτερικό και όχι μόνο.

Από την πλευρά της, η κα Τριανταφυλλοπούλου ευχαρίστησε την Περιφερειακή Αρχή για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει για την ανάπτυξη του τουρισμού και τον τρόπο που συνδυάζει την προώθηση των ελληνικών κρασιών και της γαστρονομίας με τις διακοπές των επισκεπτών.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*