Εξαίρεση του Νοτίου Αιγαίου από την μείωση των περιφερειακών συμβούλων ζητά ο Γ. Χατζημάρκος από τον Υπουργό Εσωτερικών

Newsroom
25/05/2021 9:05
 
 
 

Την εξαίρεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από την προβλεπόμενη – στο κατατεθέν στη Βουλή νομοσχέδιο για το νέο εκλογικό σύστημα – μείωση του αριθμού των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου ζήτησε με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο κ. Χατζημάρκος τάσσεται υπέρ της αναβάθμισης της δημοκρατικής λειτουργίας των αυτοδιοικητικών θεσμών, καθώς και της ενίσχυσης της εκλογικής εκπροσώπησης τους με την συμμετοχή εκπροσώπων από τις τοπικές κοινότητες και εν προκειμένω από τα νησιά.

Βάσει αυτού, ζητά να ληφθούν υπόψιν οι ιδιαιτερότητες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δηλαδή η γεωγραφική της ασυνέχεια, η διπλή περιφερειακότητα και δεδομένου ότι αποτελεί την μεγαλύτερη πολυνησιακή περιφέρεια στην χώρα, με 34 νησιωτικούς δήμους και 48 κατοικημένα νησιά, επιβάλλεται η μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση στο ανώτερο όργανο της Περιφέρειας, το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει, η προαγωγή της ενδοπεριφερειακής συνοχής και το χτίσιμο της περιφερειακής συνείδησης, προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, την ισότιμη αντιμετώπιση των νησιών της Περιφέρειας, μέσω της εκπροσώπησης τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο και την προώθηση ενός διοικητικού σχήματος, που καλύπτει το μεγαλύτερο δυνατό γεωγραφικό χώρο.

Η επιστολή του Περιφερειάρχη στον Υπουργό Εσωτερικών

(Visited 33 times, 1 visits today)